פרוזק לויסות התיאבון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 21:44 | מאת: לילי

שלום רב, אנוכי בת 26 בעלת היסטוריה של בולימיה ודכאון קל. לפני שלוש שנים נטלתי פרוזק למשך כשנה כחלק מטיפול וזה עזר מאוד להפסקת המחשבות האובססיביות שהיו לי על רזון ואכילה. כיום עזבתי עבודה שעבדתי בה כחצי שנה (אחרי סיום לימודים) עקב בעיות של בטחון עצמי וחוסר ריכוז עזבתי את העבודה וכעת אני בבית כל היום לא בשלה עדיין להתחיל לחפש עבודה אחרת (משתדלת לא לחשוב על זה ונמנעת) אני לא בדכאון אבל אין לי חשק במיוחד לעשות דברים, מעדיפה להתעצל. התיאבון שלי גם קצת הוגבר לאחרונה וגם הקיץ קרב והסכנה לעלות במשקל מטרידה אותי. ביקשתי מהפסיכיאטרית שהייתה לי לרשום לי פרוזק בגלל השינויים בתיאבון והיא רשמה לי. (במקרה שלי זה כמו להקדים תרופה למכה כי אם אני אשמין יהיה לי מצח רוח רע מזה, זה מערער לי את הדימוי העצמי) השאלה שלי היא האם זה בסדר לקחת תרופה כדי שתסייע בויסות התאבון והריכוז ולא בגלל מצב רוח רע? זה יכול להזיק לי?

11/04/2007 | 15:08 | מאת: דור

שלום רב התאמה של טיפול תרופתי מחייבת בדיקה פנים אל פנים עם איש מקצוע. לעיתים טיפול בפרוזק ניתן למניעה גם אם אין אפיזודה חריפה. עליך להיבדק ע"י פסיכיאטר לפני כל התחלה או שינוי בטיפול התרופתי. בברכה

11/04/2007 | 16:09 | מאת: דו?רו?ן

זה בסדר גמור לקחת כדור לשיפור איכות החיים , וגם לאור ההיסטוריה שלך עם הפרעות אכילה ומחשבות אובססיביות , הכדור לא יכול להזיק יש אנשים שלוקחים עשרות שנים ללא בעיות מיוחדות , כמובן כדאי לעשות בדיקות כלליות כל שנה.

12/04/2007 | 19:45 | מאת:

ללילי תודה למשיבים כל טוב דר' גיורא הידש