בעיות נפשיות אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 21:22 | מאת: ליאת

שלום לילדו של בן זוגי יש בעיות נפשיות. כך נאמר לו אם כי הוא אינו מוגדר מאחר שבארצנו אין מעניקים לילדים לפני גיל 18 תוויות של מחלות נפש. יש לציין כי נאמר לו שיש לו בעיה אפקטיבית. זה בנוסף ל ADHD. לאחר תצפית ממשוכת נאמר להורים כי יש לו בעיה ב"רצף המצפון" שלו. האם אפשר תרגום?.... חן חן ליאת

11/04/2007 | 05:47 | מאת: תמימי

תרגום: ADHD- הפרעת קשב וריכוז הכוללת גם מרכיב של היפראקטיביות. מדובר בהפרעה אורגנית מאד נפוצה אצל ילדים ומבוגרים, ויש לה גם קשר עם הפרעות אפקטיביות, כלומר- הפרעות במצב הרוח. הפרעה אפקטיבית- מדובר בגליות של מצב הרוח, לפעמים מתפתחת מחלה ביפולרית- מאניה דיפרסיה הכוללת מצבי רוח מרוממים ואופוריים עד כדי פעילות יתר ו"היי", לצד מצבי נפש של דיכאון, דיכדוך, הסתגרות חברתית ייאוש וריקנות. לא ברור עדיין אצל הילד הנ"ל אם התנודות במצב הרוח קשורות לADHD ממנו סובל, מתנודתיות במצב המשפחתי המשפיעה על מצב רוחו, או באמת מקיום מצב אפקטיבי אצלו. לגבי המושג האחרון- בעיה ברצף המצפון- זאת נשמעת לי אמירה ביקורתית ולא במקום מצד המאבחן, כי איני מכירה מושג כזה בפסיכולוגיה או בפסיכיאטריה. כנראה הוא מתכוון לבעיה בהפנמת נורמות חברתיות או קבלת גבולות הקשורות למצפון, אבל הרבה פעמים אצל ילדים עם ADHD יש קשיים בדחיית סיפוקים, בהתנהגות ובקבלת גבולות, ושיפוטי בעיני לייחס לילד בעיות מצפון בגילו ובמצבו הנפשי... חשוב למצוא מטפל שלא רק יעזור לילד אלא בעיקר להורים להבין את בעייתו האורגנית של הילד ולעזור להם להציב לו גבולות ולעודד אותו להתמודד עם קשיי חייו. בהצלחה תמי.

12/04/2007 | 19:43 | מאת:

תודה לתמי ואני מצטרף לדבריה הידש