טיפול פסיכותרפי במרפאות חוץ של בי"ח לנכי נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 19:34 | מאת: אמא מתענינת

שלום לכולם בני בן 22 וסובל מסכיזופרניה, זקוק לטיפול פסיכותרפי סדיר (מפגש של שעה בשבוע)ואינני יודעת מה הזכויות בנושא זה ברפואה הציבורית. לאחר שנים לא מעטות שבהם השתמשנו בפסיכולוגים פרטיים איננו יכולים לעמוד בכך כלכלית. תודה להתיחסות.

11/04/2007 | 14:51 | מאת: דור

שלום רב אין הוכחה בספרות המקצועית שטיפול פסיכולוגי כלשהו עוזר לחולים בסכיזופרניה, מלבד תמיכה והכוונה, אשר דרושה לעצם שיקומם, דבר שניתן לביצוע גם ע"י עובדת סוציאלית במרפאה. עם זאת, הטיפול בסכיזופרניה הוא כוללני וכולל גם מרכיב זה. בתי החולים הפסיכיאטרים בארץ מאד מנוסים בטיפול בחולים סכיזופרנים ולכן כדאי לפנות אליהם בשאלה של נחיצות הטיפול וזמינותו במסגרת המרפאה. הדבר תלוי גם במוטיבציה של החולה והיכולת שלו לשתף פעולה. בברכה

12/04/2007 | 19:35 | מאת:

לאמא המתעניינת לצערי אין לך ואין לבן "זכויות", כיום יש צמצום רב בטיפולים הפסיכותרפיים במערכת הציבורית (כי הם עולים הרבה כסף למערכת.....), זכותם להחליט למי לתת טיפול ולמי לא, וגם במידה שהאדם מתקבל לטיפול פסיכותרפי אז הטיפול קצר ומספר הפגישות מצומצם. אבל בהחלט כדאי לנסות ולבקש מהרופא המטפל שיחות ואם הבן מתאים (לפי דעתם) אז הוא עשוי להכנס למערכת, ולו גם לזמן קצר. כל טוב דר' גיורא הידש