כדורי הרגעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 17:01 | מאת: שלי

לרופאי האתר שלום רב, שמי שלי, ואני בת 28. רוב חיי הייתי נערה רגילה לכל דבר, מלאה בשמחת חיים וכמעט אף פעם לא חולה. השנה האחרונה היתה קשה למדי - עזבתי את בית הוריי, התחלתי עבודה חדשה ומלחיצה, סבתי האהובה נפטרה, שררה מלחמה שהכניסה אותי לחרדות קשות, ולאחרונה אימי לקתה בהתקף לב קשה (אימי היא הסלע בחיי ואני תלוייה בה עד מאוד,עקב מחלתה השתנו היוצרות והתחלפנו בתפקידים, זה ערער אותי מאוד). התחילו להופיע אצלי תופעות שונות ומשונות. הקאות, הפרעות שינה, בחילות, כאבים בגוף, גפיים כבדות, ידיי ורגליי נרדמות במשך שעות היום והלילה. לאחר בדיקות דם כלליות החליט רופא המשפחה לקרוא לבעייתי: פסיכוסומטית. הוא נתן לי "לוריוון" וגם "מודאל". הלוריוון באמת עוזר לי לשינה ואת המודאל עוד לא ניסיתי. התופעות בגופי עוד לא נעלמו ואפילו פניתי לרפואה אלטרנטיבית (שיאצו). מה עובר עלי? האם כדאי להחליף את הלוריוון במודאל? האם המודאל עוזר לרומם את מצב הרוח או האנרגיות? האם נכון לקחת את שניהם בו זמנית? או האם אתם ממליצים על כדור אחר או טיפול אחר? אנא עיזרו לי.

11/04/2007 | 15:05 | מאת: דור

שלום רב מודאל היא תרופה אנטיפסיכוטית ישנה והיא איננה מומלצת לטיפול במצבך. לוריוון הוא טיפול סביר אבל אפשרי רק באופן זמני בגלל סיכון להתרגלות והתמכרות. אם דרוש לך טיפול ממושך- אז המלצתי שתקחי תרופה מסוג פרוזק, ציפרלקס או אפקסור. אם הרופא איננו מתמצא בתחום אז יש לפנות לפסיכיאטר (במסגרת קופ"ח). בברכה

12/04/2007 | 19:25 | מאת:

לשלי אכן נראה שאת מתמודדת עם דברים רבים כעת בדרך כלל מצבים של לחץ ומצוקה ממליצים על שיחות-פסיכותרפיה, כמובן שאפשר לחשוב גם על עזרה בטיפול תרופתי אשר עשוי לעזור. איני מתיימר להמליץ על טיפול ממכתב קצר ברשת אולם ממכתבך עולה שגם מודל וגם לוריוון עשויים לעזור אבל בהחלט כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי הערכה כללית של מצבך ולשקול טיפול בנוגדי דיכאון וחרדה. כל טוב דר' גיורא הידש