רמוטיב וחרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 15:01 | מאת: מעיין

ד"ר הידש שלום, שאלותיי נוגעות לטיפול בחרדה חברתית ככלל, ולהשפעת נטילת רמוטיב על הסובלים מהבעיה. קראתי את תשובותייך הקודמות בהתייחסות לרמוטיב כתרופה עדינה העוזרת במצבי דיכאון קלים עד בינוניים. כל שאלה על השפעה כלשהי בהפרעות אחרות נענו בשלילה. ובכל זאת, אם הרמוטיב פועלת בדומה לפרוזק (ssri), וידוע שהפרוזק כן יעיל בטיפול בחרדה חברתית, לא ייתכן שלרמוטיב תהייה השפעה חיובית בטיפול בחרדה חברתית? אני סובלת מדיכאון מינורי (פאסיביות ודחיינות) וחרדה חברתית. אני מתפקדת ברב תחומי החיים (לימודים, עבודה, חוגים חברתיים). אני לא נמנעת ממצבים חברתיים (גם המוניים) אבל ההתרגשות היא חזקה מאוד והתגובות שלי במצבים כאלה מאוד מלאכותיות. מתקבל רושם של ביישנות (אני נוטה להאדים בקלות). אחרי התנסויות חברתיות אני מתמלאת זעם עצמי כי אני לא מבינה למה אני מגיבה כך למרות העבודה העצמית שלי על עצמי מראש. מדובר בקונפליקט מאוד חזק ביני לבין עצמי. איזה טיפולים מומלצים במצב שכזה? האם הרמוטיב היא בזבוז זמן? אני לא מוכנה יותר לוותר על תחושה עצמית טובה ודימוי עצמי חיובי גם במחיר של נטילת תרופות פסיכיאטריות. יש לציין שאני בטיפול פסיכודינמי כ-6 שנים. טיפול שסייע לי רבות ביצירת מודעות, קבלה עצמית, פתוח אמון וגישה חיובית מאוד לחיים. אני רוצה לצאת מהפאסיביות, לדרוש את מקומי בעולם ובין אנשים ושיהיה לי האומץ להגשים את שאיפותיי וחלומותיי...יש כדור קסם או טיפול קסם כלשהו? מעיין.

10/04/2007 | 17:48 | מאת: דור

שלום רב טיפול דינמי אמנם מפתח את המודעות והאישיות אך איננו מקנה מיומנויות חברתיות. הטיפול המומלץ למצבך הוא טיפול קבוצתי בגישה קוגנטיבית-התנהגותית. תרופות שיכולות לסייע (חלקית) לחרדה חברתית ואושרו למטרה זאת ע"י ה-FDA הן סרוקסט, לוסטרל ואפקסור XR. לעיתים משתמשים גם בפרוזק וציפרלקס נגד חרדה חברתית למרות שהן לא אושרו באופן ספציפי למטרה זאת אלא רק לחרדה כללית. הרמוטיב אושר בארץ לדיכאון קל עד בינוני ולא לבעיות חרדה. אין הוכחה מחקרית שהוא יעיל נגד חרדה בכלל וחרדה חברתית בפרט. בברכה

12/04/2007 | 02:02 | מאת:

למעיין תודה לדור, כפי שכתבת הגיוני שהרמוטיב עשויה להועיל גם לחרדות אבל אין עבודות מחקריות אשר מאשרות את הדברים כפי שאין עבודות ששוללות. לכן אפשר לנסות רמוטיב למרות שישנן תרופות אשר הוכיחו את עצמן בהפרעות החרדה והביטחון העצמי. כל טוב דר' גיורא הידש