לוסטרל - זולופט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 13:47 | מאת: מבוהלת

שלום רב, לאחרונה צצו כתבות על עניין התרופה הכל כך פופולרית הנ"ל שאגב עוזרת לי אך כעת, עם האזהרות לגביה כאילו היא גורמת להתאבדויות או רצח.... אשמח לקבל את חוו"ד. תודה

10/04/2007 | 17:57 | מאת: דור

שלום רב קיימת אזהרה של ה-FDA לגבי כל נוגדי הדיכאון מהדור החדש שניתנים לסובלים מ-MDD (דיכאון מאז'ורי) עם מחשבות אובדניות (ולא רק ללוסטרל). האזהרה אומרת שבתחילת הטיפול בדיכאון מאז'ורי ייתכן מצב של יציאה חלקית מהדיכאון שהוא טוב במהותו אבל דווקא בשלב הזה ייתכן שהחולה ינקוט ביוזמה של נסיון התאבדות. פסיכיאטרים יודעים שמדובר למעשה בנושא ישן שהיה קיים גם עם נוגדי הדיכאון מהדור הישן. מסיבות פוליטיות (ולא רפואיות) הנושא עולה לכותרות ע"י גורמים אינטרסנטים. הנושא לא מופרך לחלוטין ולכן ה-FDA הסכים לחייב את חברות התרופות לכתוב את האזהרה על הקופסא. בברכה

12/04/2007 | 01:58 | מאת:

למבוהלת תודה לדור ואני מצטרף לדבריו. מה שחשוב שמדובר על מצב של אי שקט בתחילת הטיפול, כך שאם את נוטלת את הלוסטרל מעל לשבועיים הדברים אינם נוגעים לך. כל טוב דר' גיורא הידש