מניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2007 | 10:58 | מאת: טלי

שלום, הכרתי מישהו שסיפר לי כי הוא חולה ב"מניה דיפרסיה", קראתי על המחלה באינטרנט, אך עדיין אני לא יודעת האם אדם אשר חולה במחלה מסוגל לקיים מערכת יחסים טובה ובריאה? תודה מראש

10/04/2007 | 14:53 | מאת: אמא רחוקה

קניתי מייבש כביסה עם אחריות לשנה אחת , הייתה תקלה תיקנו אותו, אבל האחריות נגמרת עוד מעט ומה יהיה? אם קראת על המחלה אז לא צריך לפרט , אם הוא לוקח כדורים ומתמיד בטיפול יכול להיות שיהיה בסדר ממש כמו כל זוג אחרת עם הבגידות, המחלות, וכולי . אין ביטוח ואין אחריות , עצתי תחיי איתו לזמן מה לפני התחייבות , למרות שהיתה פעם שאלה אם כדאי לבזבז את הזמן על אדם עם מאניה דיפרסיה??? יש לי בת חולה, ושאלות כאלו תסלחי לי מקוממות אותי ,למרות שאני יכולה להבין אותך. תלכי לפי הרגש , אם את אוהבת ונאהבת , טוב לך !!!

10/04/2007 | 15:54 | מאת: דור

שלום רב אם מדובר בחולה שמודע למצבו, נוטל ליתיום (או תרופה מקבילה) באופן קבוע וכרוני ומאוזן לאורך זמן אז הוא יכול להיות ככל האדם ויהיה קשה לאבחן שיש לו בכלל מחלת נפש. עניין אחר, קשור דווקא אליך כי את בעצם לוקחת על עצמך להיות "המטפלת" שלו בתוך מערכת היחסים. אדם שאומר לך שיש לו מחלה כרונית גם מטיל עליך אחריות מסויימת לטפל בו או להשגיח עליו וכיוצ"ב. בברכה

12/04/2007 | 01:52 | מאת:

לטלי תודה למשיבים ובנוסף, ישנן חומרות שונות של הפרעה דו-קוטבית=מאניה דפרסיה. ישנם אנשים עם מחלה קלה שבהחלט מסוגלים ונוהגים כמו כל אדם רגיל וישנם אנשים עם התפרצויות תכופות של המחלה ומצב לא מאוזן במידה רבה. כך שיש לראות את האדם הפרטי. כל טוב דר' גיורא הידש