טריציקליים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/04/2007 | 22:01 | מאת: רוני

שלום, בעבר ניסיתי הרבה תרופות אנטי דיכאוניות רובם ממשפחת SSRI, כמו כן ניסיתי גם אדרונקס ולאחרונה אפקסור כולם במינון מקסימלי למשך מספר חודשים אך ללא שיפור במצב הדיכאוני. תרופות אנטי דיכאוניות טריציקליים עדיין לא ניסיתי. רציתי לשאול: אני שוקל לנםות את הסוג הטרציקלי איזה תרופה מסוג זה משפיעה גם על הסרטונין וגם על הנאודרנלין ובעיקר על הנאודרנלין אבל לא רק, אלה גם וגם? האם כדאי לנסות?ומה טיב ההצלחה? תודה מראש רוני.

10/04/2007 | 22:24 | מאת: רוני

רציתי גם לשאול אם אפשר לשלב ויאפקס רגיל יחד עם תרופה ממשפחת הטריציקליים ובאיזה מינונים עד המקסימלי? שוב תודה רוני.

11/04/2007 | 15:18 | מאת: דור

שלום רב חולים בדיכאון קשה ו/או עמיד עשויים להגיב לטריציקלים אחרי כישלון של שלוש תרופות לפחות מהדור החדש. יש מגוון רחב של תכשירים- מרוניל, נורטילין, דפרקסן, טופרניל, אלטרול, ג'ילקס ועוד. המינון הטיפולי של טריציקלים הוא בד"כ 150 מ"ג ליום (6 טבליות של 25 מ"ג). במקרים קשים ניתן לשקול עליה במינון, כאשר המקסימום הוא 300 מ"ג ליום (12 טבליות של 25 מ"ג). לא מומלץ לקחת במקביל שתי תרופות שונות נגד דיכאון וגם אין בכך שום תועלת טיפולית. בברכה

11/04/2007 | 21:16 | מאת: רוני

לדור, תודה רבה על תשובתך ועל היחס הגדול שאתה מעניק בישבלנו. ראשית, ניסיתי יותר משלוש סוגי תרופות מהדור החדש, כמו כן ניסיתי רמרון מה שגרם לי לתאבון מוגבר ועליתי במשקל, אחרי חודשיים הרופה החליף לי לויאפקס וחזרתי למשקל שלי. רציתי לשאול עם מרוניל היא תרופה הגורמת להשמנה (יש לי נטייה להשמין} ועם כן איזה תרופה אינה גורמת להשמנה מסוג הנל? והאם הם פועלים גם על הסרטונין וגם על הנרואדרנלין?תודה רבה רבה רוני.