א. ס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/04/2007 | 14:59 | מאת: ליאור

יש לי בעיה שאובחנה כחרדה חברתית,ותרופות לא ממש עוזרות,נראה לי שיש לי את תסמונת אספרגר,קושי בתגובות רגשיות מותאמות,בנוסף קושי בהבנה של הקשרים מילוליים באינטרנט במהלך שיחה.או במהלך שיחה פנים אל פנים קושי לעיתים להבין סרקזים, או לענות תגובה מתאימה רגשית,איטיות בקורדינאציה, אני בן 24 ומעולם לא אובחנתי ,אך בטיפול אצל פסיכאטר ומתן תרופות נוגדות דכאון ואין לי דכאון זה יותר לחרדה במצבים חברתיים.קושי בליצור קשרים חדשים.ולתחזק קיימים אני לא יודע אם זה אספרגר אבל זה בהחלט דומה מאוד לתיאור התסמונת. וכמובן בעקבות כל אלו תפקוד לקוי. האם יש לזה טיפול תרופתי?

09/04/2007 | 21:26 | מאת: דור

שלום רב זאת הפרעה התפתחותית. בשביל לקבוע אבחנה של אספרגר צריך לדעת על ההתפתחות שלך בשנים הראשונות של חייך. זה נראה לי בלתי אפשרי לביצוע בגיל שלך. לכן פסיכיאטרים של מבוגרים לא משתמשים באבחנה זאת בכלל. האם יש לך גם כפייתיות? כי באספרגר חייבת להיות כפייתיות, בנוסף להתבודדות וקשיים בתקשורת עם אנשים ודברים נוספים. זה חלק מ-PDD (כמו אוטיזם) אבל האינטליגנציה תקינה או גבוהה. ישנה פסיכיאטרית מנהלת מרפאה ממשלתית בנס ציונה שהיא מומחית לאספרגר, כרגע שכחתי את שמה. בברכה

10/04/2007 | 16:01 | מאת: דור

השם שלה הוא ד"ר רוני הגש (פסיכיאטרית)- מנהלת מרפאת ילדים ונוער בנס ציונה.

10/08/2007 | 14:09 | מאת: סולה שלי

אפשר לאבחן גם מבוגרים, אם כי כמובן כמו באבחון ילדים ומתבגרים, המאבחן צריך להיות אדם מקצועי המכיר את התחום (לא כל פסיכולוג או פסיכיאטר) ואת כלי האבחון. אני אובחנתי רשמית אחרי גיל 40. לגבי פנייה לגורמים מקצועיים לשם אבחון מסודר: השאלה היא, מה מטרת האבחון לגביך. אם המטרה היא בעיקר להבין טוב יותר את עצמך וללמוד דרכי פעולה מתאימות יותר עבורך, אז קבלת "תווית" רשמית כשלעצמה לא תקדם אותך הרבה בכיוון זה. לעומת זאת, קריאת כתבי א"סים (שהאינטרנט מלא בהם בימינו) ושיח עם א"סים אחרים בהחלט יכול לעזור. א"ס = איש-ספקטרום, אדם על הספקטרום האוטיסטי. בהצלחה סולה שלי http://www.solashelly.org קהילת אנשי הספקטרום האוטיסטי בישראל http://aci.selfip.org