תמונה טורדנית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/04/2007 | 18:59 | מאת: הראל

שלום רב, אני בן 60 ומזה כחודשיים מופיעה במחשבתי ללא הפסק, במשך כל שעות היום, דמות של אישה שנפרדתי ממנה לאחר שנתיים של רומן (הנני גבר נשוי עם ילדים והמשפחה כבר יודעת זאת). אני מקבל כדור אחד של "פריזמה" 20 מ"ג. איך היית מגדיר את ההפרעה הזו, ממה היא נגרמת? מה מומלץ לעשות על מנת להוריד את התמונה המטרידה ממחשבתי אשר מקשה עליי לתפקד בצורה רגילה כפי שנהגתי. האם מומלץ להעזר בפסיכותריפה ואם כן באיזו שיטה? האם היפנוזה עשויהי לעזור לי לחזור לתפקוד נורמלי. האם כדי לחשוב על תרופה אחרת (שאינה ממכרת)? אציין כי מצב רוחי התערר, ובימים האחרונים, בשל החופשה מהעבודה, הייתי מאוד תזזיתי והתקשתי להתרכז במשימות שונות (קריאה, כתיבה) הנדרשות לעבודתי. תודה מראש.

10/04/2007 | 16:14 | מאת: דור

שלום רב פרידה מבת זוג אוהבת- מאהבת- יכול להיות מלווה בחרדה ומחשבות טורדניות. ייתכן שאתה לא שלם עם ההחלטה לחזור לחיק אישתך או שיש עדיין רגשות למאהבת הלא חוקית. אמנם פרוזק=פריזמה יכול לסייע לך בתהליך זה של התגברות על פרידה והחרדה הנילוות אך עדיין זה לא הפתרון המועדף בכאלה מצבים. היה עדיף שהיית פונה לטיפול פסיכותרפי (פסיכולוגי). בברכה

11/04/2007 | 01:49 | מאת:

להראל לא ציינת מה הסיבה שבגללה אתה נוטל את הפריזמה וכמה זמן אתה נוטל אותה. בכל אופן הפריזמה עשויה לעזור לתופעה שאתה מתאר ואם אתה נוטל אותה זמן קצר כדאי לחכות להשפעה המלאה של התרופה. כל טוב דר' גיורא הידש