ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/04/2007 | 14:52 | מאת: מורן

אני סובלת מפאניקות וחדרה חברתית שמלווים בלחץ בחזה, דפיקות לב מואצות וזיעה.. הפסיכיאטר שלי נתן לי ציפרלקס 10 מ"ג ואני לוקחת אותם כבר חודש וחצי. בשבועיים הראשונים לקחתי חצי כדור ואחר כך התחלתי עם כדור שלם. הבעיה היא שהכדור עדיין לא התחיל להשפיע. עדיין יש לי התקפי פאניקות והכל כרגיל. האם הגיוני שאחרי תקופה כזאת הכדור לא התחיל להשפיע עדיין?

10/04/2007 | 17:40 | מאת: דור

התרופה עוזרת רק ל-70% מהאנשים שנוטלים אותה. לחזור לפסיכיאטר לצורך שינוי בטיפול.

11/04/2007 | 01:48 | מאת:

למורן השאלה היא האם הציפרלקס כלל לא משפיע או שהתחיל להשפיע ועדיין ישנה רק השפעה חלקית. במידה ומדובר בהשפעה חלקית אז צפוי שבשבועות הקרובים ההשפעה תעלה. במידה ואין השפעה כלל מקובל להחליט שהתרופה אינה משפיעה אחרי שישה שבועות של מינון מלא ואז לחשוב על החלפת התרופה. כל טוב דר' גיורא הידש