פאניקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/04/2007 | 10:41 | מאת: שוש

שלום בת אחותי היא בת 10 ,עקב התקררות וסתימת האף הרופא נתן לה תרופה לשים באף והיא ילדה שלא אוהבת תרופות וכל המשפחה תפסו אותה ובכוח הכניסו את התרופה באף כי גם לא יכלה לנשום , מ מחרת של אותו יום היא לא רוצה ללכת לבית ספר לא מתרחקת מטר מאמא שלה כל הזמן אומרת אני לא יכלה לינשום תקחו אותי לרופא אני עומדת למות אחותי הלכה ליועץ היא השתפרה קצת , עכשיו היא מאותו יום התחילה גם לגלל לשון בפה וגם עושה תנעות לא יפות עם סנטר בלי שליטה . רציתי לדעתה אם היא צריכה פסיכייאטר ? למה היא עושה תנועות כאלה בלי שליטה?. אחרי יעוץ עם יועצים היא השתפרה ואצל אנשים כמו אחי ואחרים לא עושה דברים כאלה אבל אצל אמא שלה מתנהגת כמו יום הראשון ,ובוכה כל הזמן ו לא משחקת ולא מתרחקת רופא בית חולים אמר לאמא שלה שהיא בכוונה מחזיקה את הנשימה ולא נושמת ואז צועקת אני לא יכלה לינשום אני עומדת למות . היא ילדה אמצעית אחותה הגדולה קצת מוגבלת ואחותה הקטנה בת8 לוקחת תצומת לב של כל המשפחה . אמא שלה כל הזמן בוכה והבת הזאת השטלתה על אחייות האחרות וגם על אמא וכולם מנסים לרצות אותה שאלה החשובה האם היא צריכה פסיכיאטר ועוד דבר אחותי נפטרה מסרטן לפני 5 חודשים .. סליחה אם לקחתי מהזמן שלך ,מודה לך אם תיתן לי תשובה .

10/04/2007 | 17:37 | מאת: דור

האם הילדה נבדקה ע"י נוירולוג ילדים לעניין התנועות הלא רצוניות?

11/04/2007 | 01:27 | מאת:

לשוש איני פסיכיאטר ילדים אבל חשוב לעקוב אחרי המצב וכפי שאת מתארת את המצב אולי חשוב יותר להגיע לטיפול משפחתי עם ההורים והילדים כדי לעבד את מערכת היחסים בבית. כל טוב דר' גיורא הידש