השמנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/04/2007 | 02:43 | מאת: מוטרדת

אני נוטלת ציפרלקס במינון 30 מ"ג בבוקר, ובונסרין בלילה מזה כשנה (בעקבות חרדות ודיכאון). התקפי הזלילה הבלתי נשלטים בייחוד בשעות הערב הביאו לכדי העלאה של יותר מ- 10 ק"ג במשקל. אני מאד מוטרדת. האם יש צורך להחליף את הציפרלקס בכדור אחר או שלהוסיף עליו כדור נוסף. ראוי לציין כי הציפרלקס שיפר את איכות חיי באופן משמעותי, ומצד שני את מראי ללא היכר. מה עושים?

02/04/2007 | 10:33 | מאת: דור

שלום רב 1. מינון מקסימלי של ציפרלקס הוא 20 מ"ג ליום. לכן עליך לרדת במינון ל-20 מ"ג ולא לקחת מעבר לכך. 2. בונסרין יכול לגרום להשמנה. מומלץ להחליף אותו בתרופה אחרת לשינה שאיננה גורמת לכך. 3. יש להקפיד על תזונה נכונה ולעשות פעילות גופנית קבועה. בברכה