ויפקאס XR

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/04/2007 | 11:05 | מאת: ריקי - דחוף

לד"ר ולדור שלום, תזכורת לפני כ- 5 חודשים החלפתי מפרימוניל 6 כדורים ליום, לופאקס XR כרגע אני על 225 מג' ההשפעה בנתיים חלקית יש ימים טובים וימים רעים הרופא אישר לי להעלות לעוד 37.5 של ויפקאס, בנתיים חלפו שבועיים ויש הרבה תנודות, רציתי לשאול אם יש סיכוי שהמצב ישתפר בנתונים אלו. ושאלה שנייה חשובה מאוד האם הפרימוניל והמינון שנטלתי 6 ליום יותר חזקים מויפאקס במינון הזה. כי ייתכן בהשוואה לפרימוניל מינון זה חלש והדכאון שלי קשה אודה על התשובה

01/04/2007 | 17:18 | מאת: דור

שלום ריקי, המינון המקסימלי של ויפאקס XR הוא כידוע 225 מ"ג ליום אבל יש שעולים ל-300 מ"ג ואפילו 375 מ"ג, ללא תופעות לוואי מיוחדות. הרופא שלך נצמד לעניין הפורמלי. לא רצוי לערבב ויפאקס XR עם ויפאקס רגיל ותוספת של 37.5 מ"ג היא שולית. עדיף כבר לעלות עם ויפאקס XR ל-300 או אפילו 375 מ"ג ליום. אולי כדאי לך בכלל להחליף פסיכיאטר כי את כבר סובלת הרבה זמן והרופא שלך לא משנה לך כמעט כלום. היום מתחיל רבעון חדש בקופות החולים- תנסי לקבוע תור לפסיכיאטר אחר ולהתייעץ איתו. בברכה

02/04/2007 | 07:41 | מאת: ריקי

לדור שלום, תודה על תשובתך המהירה אם אתה אומר ש- 37.5 זה שולי אבקש מהרופא להעלות יותר, ואם גם זה לא יעזור אאלץ להחליף תרופה אחרת. מאחלת לך חג שמח וכשר ריקי