להעלות מינון של רסיטל או להחליפו בכדור אחר?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/03/2007 | 18:05 | מאת: דליה

שלום רב. להלן מצוקתי : משתמשת ברסיטל (ציפרמיל) 30 מ"ג ביום כ 4 חודשים עקב חרדות,מחשבות טורדניות ואובססיות למינהן. בשבוע האחרון מרגישה קצת שינוי במצב הרוח, מעט מחשבות רעות שפקדו אותי בעבר חזרו אלי, הרגשה כללית "לא מי יודע מה". יש לציין שאני כבר 4 חודשים עם הכדור. שאלותיי הן : האם לעלות את המינון ולכמה? אם כן כמה זמן להיות עם מינון גבוה יותר ומתי לרדת ממנו בהדרגה? האם הרסיטל הוא כיסוי טוב לבעייתי או שיש כדור אחר,והאם כדאי להחליפו? אנא תשובתך ועצתם של אנשים נוספים בפורום שיודעים על מה אני מדברת,ובעלי ניסיון. תודה רבה, דליה.

31/03/2007 | 19:09 | מאת: דו?רו?ן

לטיפול באובססיות דרוש בדרך כלל מינון גבוה של רסיטל עד 60 מ"ג ביום כך שיש מקום להעלות מינון,לעיתים יש צורך גם להוסיף כדור ממשפחה נוספת להעצמת הטיפול כל זה ביעוץ עם הרופא המטפל, כמובן שגם סיום טיפול צריך להיות הדרגתי וביעוץ עם הרופא המטפל.

01/04/2007 | 12:30 | מאת: דור

לא ממליץ לעלות במינון בצורה דרסטית. אולי ל-40 מ"ג ליום (במקום 30 מ"ג) ולחכות חודש לפחות לפני עליה נוספת. יש תרופות יותר יעילות אבל יש להן גם יותר תופעות לוואי.