דפרקסאן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/03/2007 | 15:11 | מאת: נטע

לאחר שכל התרופות כמעט מהדור החדש (מפריזמה ועד איקסל), משתי המשפחות (SSRI ו-SNRI) כשלו (כולל אדרונקס), החליטה הפסכיאטרית שלי לנסות את הטריצקליים והתחלתי לקחת דפרקסאן. שאלתי היא האם התרופה היא גם אנטי חרדתית (כמו ב-SSRI?) ולא רק אנטי דפרסנטית, משום שאני חווה כעת חרדה ומעוניינת לדעת אם מדובר בתופעת לוואי שתחלוף כשהגוף יסתגל לתרופה או לא. אני נוטלת כעת 25 מ"ג. תודה רבה.

31/03/2007 | 17:27 | מאת: דור

שלום רב דפרקסן דומה לאדרונקס מהבחינה הזאת שהוא משפיע רק על הנוראדרנלין. בד"כ הוא טוב נגד דיכאון אבל לא נגד חרדה. המינון המומלץ הוא 75-150 מ"ג ליום, כאשר במצבים קשים ניתן לעלות עד 300 מ"ג ליום. זה יוצא הרבה כדורים כי הוא משווק רק בטבליות של 25 מ"ג. מומלץ תמיד לבדוק לחץ דם, דופק ולעשות EKG לפני שעולים במינון. הוא יכול לעורר חרדה. בברכה