האם אני בדכאון?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/03/2007 | 22:30 | מאת: fairybell

שלום יש לי שאלה אישית שאהיה מאוד מאוד אסירת תודה עם תוכלו לעזור לי איתה! בגיל 16 התחלתי להיות מאוד דכאונית (מגיל 15, שנה לפני כן התחלתי להשתמש בסמים בעיקר מריחואנה) והרגשתי שלחיים אין משמעות ושאינני מסוגלת להרגיש הנאה משום דבר שאני עושה. התחלתי להיות כבר מאוד נואשת וכשראיתי שהסמים לא עוזרים לי פניתי לטיפול פסיכיאטרי, הפסקתי להשתמש לגמרי בסמים ולקחתי פריזמה. הפריזמה עזרה לי מאוד מאוד והפכה אותי ממש להיות נורמלית ושמחה. זה היה בגיל כמעט 17. בגיל 17 נתפסתי ע"י המשטרה ונשלחתי לרטורנו לגמילה מסמים (שכבר הייתי נקיה מהם 3 חודשים) ושם עברתי טיפול נפשי מאוד מאוד אינטנסיבי. לאחר חצי שנה שם התעקשתי להפסיק לקחת את הפריזמה ומצבי השתפר והשתפר. המשכתי להרגיש טוב גם שנה לאחר שהפסקתי עם הפריזמה אך אלחר שנה זו, כשהשתחררתי מכל המוסדות הטיפוליים שבהם הייתי התחלתי ללאט לאט ליפול שוב לתוך הבור של ההרגשה של חוסר הנאה. אני נמצאת בבור הזה כבר שנה וחצי, לפעמים מצבי יותר טוב, לפעמים ממש לא, אני מאוד מאוד לא סוציאלית (שדווקא כל חיי עד לתקופה זו תמיד הייתי מוקפת בהמון חברים) אני מרגישה שאני כל הזמן מתביישת במה חושבים עליי ומפחדת להתקרב לאנשים, וחוץ מהחבר שלי שחי איתי ולפעמים משפחה ואנשים בעבודה אין לי קשר עם אף אחד ואין לי כלל חברים. זה מאוד חסר לי. חוץ מזה גם מאז שתקופה זו התחילה הפסיק להיות לי מוטיבציה בכלליות, וספציפית בקשר לדברים שנורא אהבתי פעם לעשות כמו לשמוע מוזיקה לרקוד ולעשות ספורט (כל מיני). שאלותיי הם: האם אני בדכאון? האם כדאי לי לראות פסיכיאטר ואולי לקחת תרופות שוב? האם אני חולה או פשוט בנקודת שפל בחיים? מה אני יכולה לעשות כדי לצאת מזה? תודה רבה רבה רבה רבה רבה, מישל

31/03/2007 | 12:03 | מאת: אמא מודאגת

שלום מישל, רצונך לקבל עזרה מאוד משמח, ואני חושבת שהיכולת לשתף ןלהעזר במצב בו את נמצאת היא חשובה מאוד. לדעתי את העזרה המהירה והאפקטיבית ביותר, תוכלי לקבל ברטורנו. פני אליהם, לפי מה ששמעתי, הקהילה הטיפולית שם תומכת גם באנשים שסיימו טיפול, אך צריכים עזרה. יש שם פסיכולוג , עו"ס ופסיכיאטר. שיהיה בהצלחה, אמא מודאגת.

31/03/2007 | 17:11 | מאת: fairybell

תודה רבה על התגובה אני מעריכה את זה באמת כתבתי להם אתמול וזה עשה לי הקלה גדולה אני מקווה להשאר איתם בקשר (זה פשוט שאני מתגוררת כרגע באר"הב) מישל