סימבאלטה - הגדלת מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/03/2007 | 08:45 | מאת: אנה

שלום ד"ר הידש, בת 41, סובלת מדכאון וחרדות מגיל 15 - טופלתי בעבר בפרוזק ובאפקסור (300 מ"ג)- ביעילות חלקית בלבד. כעת לוקחת מזה שמונה חודשים 60 מ"ג סימבאלטה - יש הטבה מסויימת, אבל עדיין רוב הזמן קיימים הדכאון והחרדות. הפסיכיאטר אמר לי לנסות להעלות ל-90 מ"ג ואולי אפילו ל-120 מ"ג - האם לדעתך אכן תתחולל ההטבה המיוחלת עם הגדלת המינון או שמוטב להסיק שהתרופה לא יעילה לי? נראה לי ששום תרופה לא תיטיב עימי באופן מוחלט וזו אחת החרדות הגדולות ביותר שלי. בנוסף, קורה לי משהו בשנתיים האחרונות - שבועיים לפני המחזור החודשי יש ירידה תלולה במצב הרוח והדכאון משתלט על כל חלקה טובה, זה נמשך כך שבוע ולאחריו יש הטבה מסויימת עד להגעת המחזור ובזמנו. רופאת הנשים אמרה לי לנסות אולי להגדיל את מינון התרופה בימים שלפני המחזור - מה ידוע על החרפת דכאון לקראת קבלת המחזור? אודה לתשובתך בברכה אנה

30/03/2007 | 12:50 | מאת: דור

שלום רב מה עם טיפול פסיכולוגי? דיכאון שנמשך כ"כ הרבה שנים מרמז על בעיה באישיות מעבר לדיכאון. מה גם שהתרופות עוזרות לך באופן חלקי. המינון המקסימלי של סימבלטה הוא אכן 120 מ"ג ליום, אבל אין הוכחה מדעית שהוא יותר יעיל מ-60 מ"ג ליום. לפני המחזור אפשר להוסיף טיפול הורמונאלי. את לוקחת גלולות? בברכה

30/03/2007 | 14:34 | מאת: אנה

שלום דור, תודה. ניסיתי טיפולים פסיכולוגיים שונים במשך שבע השנים האחרונות - לא מצאתי בהם כל תועלת מלבד מקום בו ניתן לפרוק את המצוקה, במקרה הטוב, והיה גם מקרה רע, שבו חשתי מצד המטפל בסופה של תקופה ארוכה חוסר קבלה ואי יכולת להכיל את כעסיי, שהם באמת רבי עוצמה. גם כשניסיתי לא מזמן לפנות לפסיכולוגית, שחשבתי שתוכל להתמודד אתי (ואני לא מפלצת, באמת, רק סתם מתוסכלת, מרירה ושאר מרעין בישין), כשאמרתי שיש לי כעסים רבים, ענתה לי שהיא אינה מעוניינת באנרגיות שליליות בקליניקה שלה ואינה יכולה להכיל כעסים. כך שבסיכומו של דבר, אין לי אמון גדול ביכולתה של הפסיכולוגיה לסייע לי וכל שנותר הוא פשוט להגדיל את מינון התרופות ואולי לאמץ איזו תורה רוחנית שתשרה שלווה על רוחי הסוערת. בכל מקרה, תודה על התייחסותך. אנה