zyban

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/03/2007 | 00:40 | מאת: yan

שאלה מרופא משפחה: האם אדם שלוקח תרופה מקבוצת הSSRI עקב דכאון או חרדה ולא מומלץ להפסיק אותה בנתיים, יכול להשתמש בzyban לסיוע בהפסקת העישון? אם כן האם הוא צריך לעשות חפיפה בין שתי התרופות (הרי גם זייבן הינו אנטידפרסנט..) או שניתן להוריד את מינון הSSRI לתקופת הטיפול בזייבן? אם אפשר ,אותה שאלה לגבי השילוב- zyban - reductil . תודה רבה!

30/03/2007 | 12:16 | מאת: דור

1. בד"כ לא מומלץ לשלב זייבן עם SSRI אבל אין על כך איסור מוחלט. 2. אין בעיה ידועה בספרות לגבי שילוב של זייבן עם רדוקטיל.

30/03/2007 | 20:46 | מאת:

ליאן תודה לדור, אני לא אוהב שילובים של תרופות, עדיף תמיד תרופה אחת שפועלת מאשר שילובים. רדוקטיל אסור עם SSRI, לגבי השילובים האחרים יש מעט מאוד ספרות. הזיבן היא תרופה טובה נוגדת דיכאון ונמצאת בשימוש בארה"ב, בארץ היא מאושרת רק לגמילה מעישון. שבת שלום דר' גיורא הידש