צריכה עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/03/2007 | 21:33 | מאת: אליס

שלום אני נערה בת 17 וחצי וכמעט כל חיי סבלתי מחרדה מהקאות שגיליתי גם שיש לזה שם-אגופוביה. החרדה הזאת כבר השתלטה לי על כל החיים ומנהלת לי אותם וכמובן הורסת לי אותם. החרדה שלי כל כך קיצונית שאני מרגישה שאני מעדיפה למות מאשר להקיא לפני כמה זמן הפסקתי לאכול כמעט לגמרי בגלל שפחדתי שאם אני יאכל אני יקיא היום אני עוד אוכלת משהו אבל בקושי כי כמעט כל דבר עושה לי בחילה ואז אני מפתחת סלידה כלפיו אני בודקת כמעט באובססיוביות תאריך של כל דבר שאני אוכלת ואם אין על המאכל הזה תאריך אני לא יאכל אותו החרדה הזאת נמצאת לי בראש 24 שעות ביממה ואני סובלת מהמון התקפי חרדה בגללה אני לא מצליחה לנהל אורך חיים נורמלי ולהנות מהחיים בגללה ,אני לא מסוגלת לגעת באלכוהול למרות שכל חבריי שותים ונהנים מסביבי ואני תמיד האחת שלא שותה כי אני מפחדת שאפילו משלוק אחד אני יקיא וזה כן מפריע לי כי מדי פעם לשתות אלכוהול זה לא מזיק ואני רואה כמה אנשים נהנים ומשתחררים מזה בזמן שאני יושבת בצד ולא קשורה לאף אחד אני גם מאוד מסוגרת בעצמי בגלל זה ומתרחקת מהעולם זה גורם לי להמון דיכאונות ומצבי רוח רעים כל מה סיפרתי פה זה רק חלק ממה שאני מרגישה כי אם אני ימשיך אני לא יסיים אני צריכה עזרה דחוף כי אני לא יודעת כמה זמן אני יוכל להמשיך לחיות בצורה הזאת זה הורס לי את החיים לגמרי והבעיה היא גם שאין לא לי ולא להורים שלי כסף לטיפול פסיכולוגי ולכן אני לא יכולה להרשות לעצמי ללכת לפסיכולוג ואני באמת באמת צריכה עזרה

30/03/2007 | 05:30 | מאת: יואב

היי אליס אני מחוסר כסף גם תקופה לא ניגשתי לטיפול עד שחבר אמר לי שיש בכל הארץ מרפאות לבריאות הנפש ושם לא עולה לך כסף והטיפול מקצועי וסביר ביותר לרשת המרפאות קוראים מל"ה-מרפאה לבריאות הנפש.אתרי את המרפאה הקרובה למקום מגורייך או שתשאלי אפילו את ד"ר הידש אם הוא יודע אם יש מרפאה זו במקום מגורייך(אמרי לו את מקום מגורייך). עצה שלי אל תבקשי פסיכולוג כי יש אבחון אולי יתאימו לך פסיכיאטר פשוט תמלאי שם דף בדיסקרטיות על בעייותייך ויחזרו ויזמנו אותך להמשך איבחון וטיפול -הם כבר יחליטו מה מתאים לך. בהצלחה וחשוב שטפלי בעצמך בברכת חג שמח יואב

30/03/2007 | 20:39 | מאת:

לאליס תודה ליואב על תשובתו, אכן המצב שלך נשמע לא טוב כיוון שהמחשבות והחרדות כבר מגבילות אותך מאוד בחייך. כדאי לפנות למרפאה ציבורית של בית החולים הכללי שקרוב אליך, או במסגרת קופת החולים.בכל ספר שירות של קופת חולים תוכלי למצוא את הפסיכיאטרים או הפסיכולוגים של הקופה. שבת שלום דר' גיורא הידש