משמעות אבחנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/03/2007 | 15:37 | מאת: ???

הובחנתי בסכיזופרניה פרנואידית ברמיסיה חלקית רציתי לדעת מה המשמעות? והאם יש לי זכות לבקש מהרופא המטפל לתת לי לעיין בתיק הרפואי שלי? משום היא אמרה לי ישירות שיש לי הפרעת אישית ואחר כך גיליתי שיש לי סכיזופרניה פרנואידית?

28/03/2007 | 20:41 | מאת: תמימי

שלוש סימני שאלה על שלוש שאלות. סכיזופרניה פרנואידית- אחת מסוגי האיבחון המכונה סכיזופרניה וכולל גם מחשבות כאילו רודפים אותנו (לא שזה לא יכול להיות מציאותי, לפעמים לא צריך להיות פרנואיד כדי להרגיש נרדף...) רמיסיה זה אומר שעכשיו ברוך השם אין התקף, ובאנגלית- רמיס יה- אלובים שיחרר אותנו מהמחלה, ולו גם זמנית... זכותך לעיין בתיק הרפואי שלך, אלא אם כן וועדת אתיקה מחליטה אחרת. בעיקרון התיק הוא שלך, מקסימום יכולים לבקש ממך תשלום על צילומו ולגבי הפרעות אישיות ובכלל אבחנות- זה נושא נזיל ומשתנה. לא מדובר כאן באמת מדעית אלא בהתרשמות קלינית, על סמך סימפטומים, או בפרשנות מקצועית של מבנה אישיות והפרשנות יכולה להשתנות מתקופה לתקופה וממטפל למטפל... מה שלא יהיה, שיהיה חג שמח תמי.

30/03/2007 | 19:28 | מאת:

תודה לתמי ואני מצטרף לדבריה שבת שלום דר' גיורא הידש