התייעצות נוספת בנושא קלונקס ודפלפט והחיים שלי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/03/2007 | 00:54 | מאת: ליאור

אני עכשיו בגמילה מקלונקס. כבר שבוע שאני על מינון של 0.375 מ"ג במקום 0.5 וכל שבוע אני יורד בעוד רבע מ"ג. זה לא קל... יש חרדות שחוזרות... קשה להירדם בלילה ויש רעידות בעיניים וקצת שריפה בעיניים... א. יכול להיות שירידה של 25% בלבד כזאתי במינון קשה כל כך? סיפרתי לפסיכיאטרית שלי על התופעות והיא אומרת לי לחזור למינון הקודם - 0.5 מ"ג ולנסות עוד חצי שנה... אבל כל כמה חודשים היא אומרת לי את זה.. ונמאס אני על קלונקס כבר כמה שנים וזו תרופה שככל שאני קורא עליה מחקרים ותגובות של אנשים באינטרנט אני רוצה לרדת ממנה כמה שיותר מהר...! בנוסף אני לוקח דפלפט 1000 מ"ג שבחיי שאין לי מושג למה הפסיכיאטרית שלי נתנה לי... אין לי שום איבחון קליני למאניה דיפרסיה או לדיכאון או לשום דבר מהספרים ... אבל היא תמיד אומרת לי שזו תרופה מאזנת מעולה ושאני צריך להמשיך לקחת אותה. נמאס לי לקחת תרופות סתם! אני רוצה להפסיק לקחת את הדפלפט - בעיקרון יש בעיה להפסיק לקחת אותה ישר? לרדת כל פעם ב-250 מ"ג?

23/03/2007 | 12:53 | מאת: דור

שלום רב 1. אין בעיה להפסיק דפלפט בקצב שציינת. 2. לגבי הקלונקס- מדובר בתרופה מאד ממכרת והגמילה ממנה יכולה להיות מאד קשה גם במינונים נמוכים. אתה לוקח יחסית מינון מאד נמוך ובכל זאת לדבריך קשה לך להפסיק איתו. ההמלצה שלי- לעבור לאסיוול 5 מ"ג במקום קלונקס 0.5 מ"ג. להשתמש בכדורי אסיוול של 2 מ"ג וכל שבועיים (לא פחות) להפחית 1 מ"ג. בהצלחה בברכה

24/03/2007 | 11:46 | מאת:

לליאור תודה לדור, לא היתי ממליץ להפסיק את הטיפול על דעת עצמך אבל בהחלט מגיע לך הסבר משכנע ומקיף מדוע אתה נוטל תרופות. אם אינך סומך על הפסיכיאטרית אז כמובן אפשר לבקש חוות דעת נוספת מפסיכיאטר נוסף. שבת שלום דר' גיורא הידש