ציפרלקס וצורך במין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/03/2007 | 22:02 | מאת: עמליה

רר' נכבד בת 55 סובלת ממגרנות קשות שנים רבות וכבר כמה שנים מנסה (בהצלחה חלקית) להתמודד בעזרת נוגדי דיכאון. נסיתי סרוקסט, ורסיטל, ונאלצתי להפסיק בגלל שפגעו בצורה שמעותית מאד בצורך במין וביכולת ההנאה. בהמלצת הרופא עברתי לציפרלקס 10 מג'(לדבריו לא גורם לבעיה הנ"ל) ואחרי 3 חודשי שימוש הגעתי שוב לאותו המצב. האם יש כדור מאותה משפחה שהוא ידידותי יותר לזוגיות? מתי נכון לקחת ציפרלקס בבקר או בערב? תודה.

22/03/2007 | 22:56 | מאת: דור

את לא מקבלת טיפול נכון. יש היום דור חדש של תרופות נגד מיגרנה. פני לפורום נוירולוגיה.

23/03/2007 | 11:58 | מאת: תומר

שלום, נוגדי הדיכאון מקבוצת הSSRI קרי פרוזק, לוסטראל, רסיטל, פבוקסיל וציפרלקס, כולם פוגעים במיניות. סרוקסט נוטה לפגוע בעוצמה החזקה ביותר. יש תרופה שייתכן ולא תפגע לך במיניות. שמה- איקסל. את יכולה לנסות ולראות.

24/03/2007 | 11:44 | מאת:

לעמליה תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם. כל התרופות שניסית הן מאותה הקבוצה ולכן באופן עקרוני הן עלולות לגרום לאותן תופעות לוואי, כמובן שתופעות הלוואי הן דבר סטטיסטי ולכן יתכן שאחת התרופות תתאים לך יותר, כלומר תעשה את ההשפעה הטובה ללא תופעות לוואי. אפשר גם לעבור לקבוצה אחרת של תרופות מסוג האיקסל, אפקסור וצימבלטה שגם הן עלולות לפגוע במין אבל בשכיחות נמוכה יותר. שבת שלום דר' גיורא הידש