הלידול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/03/2007 | 14:29 | מאת: שאלה

ד"ר גיורא הידש שלום רב... רציתי לדעת מה פעולתה של התרופה הלידול על הגוף. מהן תופעות הלוואי של ההלידול. והאם שילוב של ההלידול,עם סרוקוויל יכול ליצור קונטראינדיקציה,או שזה יכול לעזור... והאם סרוקוויל היא תרופה אנטי פסיכוטית ,ובמה היא שונה מ הלידול.

22/03/2007 | 22:52 | מאת: דור

שלום רב הלידול וסרוקוול הן תרופות אנטיפסיכוטיות לטיפול במצבים והפרעות פסיכוטיות. להלידול יש השפעה חזקה על דופמין D2 ויעילותו הוכחה לאורך עשרות שנים. לסרוקוול, תרופה חדשה יחסית, יש השפעה בינונית על הסרוטונין 5-HT2 והשפעה חלשה על הדופמין D2. לכן לסרוקוול כמעט ואין תופעות לוואי נוירולוגיות (אקסטרא-פירמידליות), בהשוואה להלידול. בברכה

24/03/2007 | 10:52 | מאת:

שלום, תודה לדור, באופן עקרוני שתי התרופות ממשפחת נוגדי הפסיכוזה, כאשר הסרוקוול מהדור החדש. במקרים מיוחדים ניתן לשלב ביניהן, שבת שלום דר' גיורא הידש