חרדה-איך מתמודדים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/03/2007 | 16:45 | מאת: סיגל

רציתי לשאול אם למישהו יש טיפ שיכול לסייע. היום, כתוצאה מקונפליקט בעבודה שחששתי מבואו, ובסוף הגיע, נתקפתי ברעידות בגוף, חולשה, בחילה, והתרוקנות בשירותים. בנתיים נרגעתי כתוצאה מהשחת דעת, אך ההתמודדות עדיין עומדת לפניי, וזה מאוד מלחיץ אותי ואני נוטה לדחות משימות בגלל הפחד להתמודד. ללא קשר לכך אני מטופלת אצל פסיכולוגית כחודש, ונוטלת ציפרלקס שבועיים וחצי. אשמח לקבל טיפ שיכול לסייע להתמודד עם החרדה הלא פרופורציונלית, הלא נשלטת. סיגל

22/03/2007 | 23:07 | מאת: דור

בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי (CBT) תוכלי ללמוד איך להתמודד עם החרדה. טיפול פסיכולוגי בגישה דינמית לא יעיל לבעיה שלך. אם יש צורך- החליפי את הפסיכולוגית כדי לקבל טיפול יעיל.

24/03/2007 | 10:33 | מאת:

לסיגל אני מבין שאת סובלת מחרדות באופן כללי והן כמובן שהתגברו בסיטואציה הקשה שהייתה בעבודה. באופן כללי את מטופלת אצל פסיכולוג ובתרופות כנגד החרדות וזו הגישה הנכונה, הבעיה היא שצריך לחכות עוד כחודש עד אשר התרופות יגיעו להשפעתן המלאה וגם השיחות. באופן זמני אפשר להשתמש בתרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים-וואבן או לוריוון להתגבר על מצבי חרדה חריפים. שבת שלום דר' גיורא הידש