בעיית סמים רסיטל+מודל פורטה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/03/2007 | 09:05 | מאת: יואב

שלום רב וברכות למנהלי האתר דר הירש וחברים כמו דור שמתעניינים וכותבים. האתר משמש כשירות חיוני ביותר לאדם הפשוט. לענייני,אני שנה על רסיטל ומודל פורטה נגד חרדות ודיכאון וכ 10 שנים מעשן חשיש אני בן 36 מאז התחילותי בכדורים הם עזרו לי מאוד להתמודד אם הקטעים הרעים מהסמים וכל הבעיות שצצו בעקבותיהם ועזר לי לצאת ממשבר נפשי ורוחני דיכאון והתקפות פאניקה שהייתי מגיע למיון בלי לדעת למה לתפקד ולהאמין בעצמי וכמובן שלא בכל אשמים הסמים בעיותיי החלו הרבה לפני.וכיום אני ממש משגשג מבחינות רבות אבל ישנן בעיות. בעייותי אנשים טובים הן: 1.נסו להבין את התיאור שלי:מאז שהתחלתי לקחת כדורים הגוף שלי התחזק להשפעת הסמים והיום אני צורך כמות של 2000 ש"ח בחודש סמים פי שתיים מפעם הייתי לא רגוע והפסיכיאטר הציבורי שלי הכפיל לי את מינון הכדורים שלי ל 40 מ"ג רסיטל ול 2 כדורים של מודל פורטה סה"כ הכל פי שתיים אני מרגיש יותר טוב אבל לפי תאוריה זו צריכת הסמים תעלה ואני עוד יפשוט רגל מהסמים עזרו לי ? אני בכלל צודק????כבר 2000 ש"ח זה איבוד שליטה טוטאלי. 2.אני לפעמים מעשן בכפייתיות ומתוך רצון ממש לחסל את עצמי יש לי הרס עצמי -רוצה לומר שיש לי בעיה חמורה ביותר עזרו לי-הבעיה אני שאני נחנק ומפרקס ומאבד את ההכרה לחצי דקה עד 10 דקות ושאני מתעורר אני לא יודע איפה אני איזה יום היום האם אני עובד איך הגעתי לתנוחה הזו או שאני מאבד הכרה(אם ההגדרה איבוד הכרה נכונה)ושורף את עצמי. בשבת נחנקתי סתם מעישון סיגריה ליד חברים וילדיות קטנות וכולם ממש נבהלו כי פירקסתי איבדתי הכרה ושרפתי לעצמי את האצבע כמה דקות בלי בכלל להרגיש את זה .מפחיד אותי וגם חבר קרוב שנוכח לא פעם ראשונה לסצנה אמר לי שאני חייב לטפל בעצמי אני כאילו הוא אומר נכבה לכמה דקות ומתעורר אחרי זה אני מתעורר כמו בן אדם אחרי שישן כמה שעות שינה רגוע וצלול וממש מאבד התמצאות לסביבה לתחושת מישוש הכל שאני כאילו נכבה!!!! מפחיד אותי אנא הסבירו לי מה קורה כאילו אני מתפלץ נחנק מאבד הכרה ומתעורר צלול הבעיה שיום אחד זה יקרה וקרה לי בנהיגה או לבד ואני נופל על הריפצה מעמידה.ואני בכלל נהג מונית. 3.האם טיפול בזיבאן ידכא לי את בעיית העישון וצריכת הסמים?? פעם בעזרת זיבאן לא עישנתי תקופה ארוכה הכדור עזר לי .בעיית העישון וצריכת הסמים ממש אקוטית אצלי וזה בקומפלקס אחד עם מצבי הנפשי והכל אנא ייעצו לי הסבירו והגדירו וספרו לי מה קורה איתי בבקשה !!! אתם נותנים לי ולאנשים דומים לי להרגיש לא לבד ומהווים אוזן קשבת ומזור לבעייותינו. יואב

21/03/2007 | 12:40 | מאת: דור

יואב שלום, האם הפסיכיאטר שלך יודע שאתה משתמש בסמים? אני מניח שלא. כי פסיכיאטרים בד"כ לא מטפלים באנשים שצורכים סמים במקביל. אתה חייב להיגמל מהסמים. זייבאן לא יעזור לך לגמילה מקנביס (הנושא נבדק במחקרים). אם אתה לא מצליח לבד- פנה למרכז גמילה- מרכז לטיפול בנפגעי סמים של משרד הבריאות. משום מה נראה שאתה לא לוקח רק גראס, ייתכן שהוא מעורבב עם חומרים נוספים אולי PCP ועוד. מאד מסוכן. הפסק מייד. בברכה

21/03/2007 | 14:00 | מאת: יואב

עוד שאלה בבקשה א.האם בגלל צריכת הסמים או מהכדורים אני כל הזמן מכווץ את הלסת בעצבים וחורק שיניים כל היום?זה מעוות לי את כל הפנים ההבעה הזו של חריקת שיניים ונעילת לסת. ב.שמעתי אנשים שצורכים סמים שיש להם בעיית נעילת לסת האת זה מה שאני מדבר עליו?ואם כן ליידע את הפסיכיאטר הציבורי שלי מה להגיד תסבירו לי מה עובר עליי?

21/03/2007 | 16:47 | מאת: דור

שלום רב זה כנראה תופעות לוואי של מודל. מודל היא תרופה אנטיפסיכוטית והיא לא מומלצת לאנשים עם חרדה. כדאי לך להפסיק גם איתה, או לרדת במינון שלה. אני רואה שאתה עושה חלוקה ברורה בין סמים לתרופות, אבל בשני המקרים מדובר בחומרים פסיכואקטיביים. למיטב ידיעתי, פסיכיאטר ציבורי לא יכול לטפל בך אם ידע שאתה משתמש בסמים. בכזה מקרה, תועבר לטיפול במרכז של נפגעי סמים (נרקומנים) לצורך גמילה, אם יסכימו לקבל אותך שם, או שתצטרך להיגמל לבד בבית. הדבר תלוי באיבחון של רופא סמים (רופא שעובד במרפאת סמים של משרד הבריאות). בברכה

21/03/2007 | 16:49 | מאת: דור

שלום רב זה כנראה תופעות לוואי של מודל. מודל היא תרופה אנטיפסיכוטית והיא לא מומלצת לאנשים עם חרדה. כדאי לך להפסיק גם איתה, או לרדת במינון שלה. אני רואה שאתה עושה חלוקה ברורה בין סמים לתרופות, אבל בשני המקרים מדובר בחומרים פסיכואקטיביים. למיטב ידיעתי, פסיכיאטר ציבורי לא יכול לטפל בך אם ידע שאתה משתמש בסמים. בכזה מקרה, תועבר לטיפול במרכז של נפגעי סמים (נרקומנים) לצורך גמילה, אם יסכימו לקבל אותך שם, או שתצטרך להיגמל לבד בבית. הדבר תלוי באיבחון של רופא סמים (רופא שעובד במרפאת סמים של משרד הבריאות). בברכה

22/03/2007 | 14:40 | מאת: קלימרו

אין לי הרבה מה לחדש לך,אתה כבר רשמת את כל הדברים האלו בעצמך,ואתה מודע לבעיות שיש לך. ניסית פעם להפסיק לעשן ,כי החלטת שאתה רוצה להפסיק,כי הגעת למסקנה שהדבר הזה אוכל אותך בעודך חי? מנסיוני ,עד הרגע שאתה לא מחליט שאתה מוכן להפסיק,שאתה רוצה בכך ,אתה לא תפסיק,ושום דבר אחר לא יעזור. תמיד יש פחד קטן מאחורי ההחלטה הנכונה-האם אני אצליח לתפקד טוב,גם שאני לא מסטול?או כל פחד אחר... חבל לתת לפחדים שלנו לנהל לנו את החיים.... ואני בטוח שטיפול פסיכולוגי יעזור לך ... מאמין בך,בכוחות שלך,ובנחישות שלך.