סינדרום ירושלים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/03/2007 | 18:49 | מאת: פלג

מצבי הפסיכוטי הוא מינורי מאד. פרט למשפחתי הקרובה, אין איש יודע או מעלה בדעתו שאי-פעם אושפזתי. אני מרגיש נהדר וחי עם 10 מ"ג זיפרקסה ללא שום בעיות פסיכיאטריות. האם שימוש ב-160 מ"ג גיאודון הוא שימוש מוגזם למצבי?

20/03/2007 | 23:41 | מאת: דור

שלום רב גאודון 160 מ"ג מקביל לזיפרקסה 20 מ"ג אבל זה לא מתמטיקה ותצטרך, ככל הנראה, לנסות בהתחלה מינון יותר נמוך של גאודון. 160 מ"ג הוא מינון גבוה (מקסימלי), אבל התרופה לא הכי חזקה ולעיתים קרובות משתמשים גם במינונים גבוהים. אבל אם, לדבריך, מצבך מינורי אז בשביל מה אתה לוקח תרופות? תרופות אלה נועדו לטיפול במחלות נפש קשות ולא למצבים מינוריים. בברכה

21/03/2007 | 23:49 | מאת:

לפלג תודה לדור ואכן בדרך כלל משתמשים במינונים של עד 160 מג' גאודון. אחרי השלב החריף מקובל להמשיך עם טיפול תרופתי למניעה, כדי שהתקף פסיכוטי לא יחזור. כל טוב דר' גיורא הידש