תרופות דכאון למי שאינו בדכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/03/2007 | 10:32 | מאת: יעל28

שלום רב מה ההשלכות של נטילת תרופות אנטי דכאון כאשר המטופל אינו סובל מדכאון? אני התחלתי ליטול ציפרלקס ע"פ המלצת הרופא מכיוון שאובחנתי כחולת פיברומיאלגיה. אני מבינה שזה אמור לווסת את רמות הסרוטונין במוח וכך אמור לטייב את השינה שלי ולהפחית כאבים. עם זאת, אין אצלי כל סימני דכאון ולא היו ואני מעוניינת להבין מה ההשפעה של נטילת תרופות לטיפול בדכאון נפשי כאשר המטופל אינו בדכאון? בתודה מראש יעל

20/03/2007 | 16:01 | מאת: דור

אין השלכות. ייתכנו תופעות לוואי.

21/03/2007 | 22:57 | מאת:

ליעל עדיין לא יודעים את הגורם למחלת הפיברומייאלגיה אולם הטיפול הוא בתרופות נוגדות דיכאון מסוג הציפרלקס והתברר שההשפעה שלהן טובה לפיברו מייאלגיה. השאלה הכללית מה קורה לאדם שאינו בדיכאון מעניינת מאוד, ישנם רבים שכיום נוטלים תרופות כאלו למרות שאינם ממש בדיכאון עמוק וההשפעה עליהם טובה, התרופה מוסיפה לביטחון העצמי, מורידה חרדה אבל עלולות להיות גם תופעות לוואי. מה קורה לאדם אשר היה בדיכאון ומרגיש טוב וממשיך ליטול את התרופה למניעה? כיצד היא משפיעה עליו כעת כאשר אינו בדיכאון? אשמח לתגובות. כל טוב דר' גיורא הידש