חוסר שיפוט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/03/2007 | 00:10 | מאת: דורה

שלום דר' הירש הבן שלי מאושפז ומטופל בזיפרקסה. הרופאה שמטפת בו אמרה לי שהוא במצב של חוסר שיפוט. ומסוכן במצב כזה להיות מחוץ לביה"ח. שאלתי היא: האם יש טיפול למצב זה? האם הזמן והתרופה שהוא מקבל ישפרו את המצב של חוסר שיפוט? או שתמיד הוא ישאר כך. האם המצב חוסר שיפוט זה שכל אחד יכול להשפיע עליו בלי התנגדות מצידו. מקדימה תודה בברכה דורה

20/03/2007 | 16:00 | מאת: דור

שלום רב מצב של חוסר שיפוט נקרא בשפה מקצועית מצב פסיכוטי. זיפרקסה היא תרופה אנטיפסיכוטית חזקה אבל יש חולים שלא מגיבים אליה, או לא מגיבים בכלל לתרופות. כל עוד אין אלימות, או התנהגות מסוכנת אחרת, כן משחררים מאישפוז כפוי, למרות שיש עדיין פסיכוזה. בסכיזופרניה התרופות לא תמיד מחזירות את השיפוט התקין והדבר נכון לגבי שליש מהחולים במחלה זאת שאצלם הפסיכוזה קבועה גם עם תרופות. בברכה

21/03/2007 | 22:55 | מאת:

לדורה תודה לדור אולם הוא קיצוני בתגובתו. אכן הזיפרקסה היא תרופה נוגדת פסיכוזה ונקווה שהיא תתאים ותשפיע על הבן, מצבו ישתפר והשיפוט יחזור להיות תקין. בדרך כלל עוברים מספר שבועות עד שמקבלים את ההשפעה המלאה של התרופה. כל טוב דר' גיורא הידש