קבלת טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/03/2007 | 23:49 | מאת: אליאל לוין

איך אני יכולה לשכנע את הבן שלי לקבל טיפול. הוא מסרב לקחת כדורים הוא קיבל ריספרדל ליפני כשנה. הוא לא לוקח שום כדור למרות שניראה לי שהוא צריך. כאשר אני אומרת לו שינסה לחשוב כמה שבכל זאת עזרו לו הכדורים בהתחלה הוא אומר לי שהוא מרגיש בסדר הכדורים הם בשביל שהסביבה תרגיש בסדר. איך מיתמודדים במצב זה.?

18/03/2007 | 22:10 | מאת: דור

שלום רב ההודעה שלך קצת מעורפלת ולא מפורטת, אך ניתן להבין ממנה, שיש לבנך מחלת נפש שכוללת הפרעה בשיפוט המציאות, אך התנהגותו איננה מהווה סכנה פיזית מיידית לעצמו או לאחרים. אם כך המצב, הנושא של אישפוז כפוי לא רלבנטי. הדבר שתוכלי לבדוק זה אפוטרופסות. ייתכן שבית משפט יסכים למנות אותך כאפוטרופסית עליו ואז גם בלי ההליך של אישפוז כפוי תוכלי להכריח אותו לקחת את הכדורים, שעפ"י האיבחון הרפואי, לדבריך, הוא זקוק להם. בברכה

19/03/2007 | 23:25 | מאת:

לאליאל חשוב להמשיך ולשכנע את הבן ליטול את התרופה, יתכן ועדיף לקחת זריקה של רספרידל ואז "הויכוחים" יהיו פעם בשבועיים במקום כל יום. כל טוב דר' גיורא הידש