schizoaffective disorder, mixed type

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/03/2007 | 22:28 | מאת: איתן

קרובת משפחה שלנו ביקשה לברר,מהי מחלה/הפרעה זו,מהן התופעות העיקריות המאפיינות אותה,ומהו הטיפול הרצוי? תודה, איתן

18/03/2007 | 22:16 | מאת: דור

מדובר על שילוב של סכיזופרניה יחד עם הפרעה במצב הרוח, כאשר ההפרעה במצב הרוח הוא מעורבת- מצבים דכאוניים ומצבים מאניפורמים. הטיפול בתרופות נוגדות סכיזופרניה ופסיכוזה (כגון ריספרדל), תרופות מייצבות מצבי רוח (כגון ליתיום) ולעיתים גם תרופות נוגדות דיכאון במינון נמוך.

19/03/2007 | 23:22 | מאת:

לאיתן תודה לדור ואני מצטרף לדבריו, יש הרבה אינפורמציה מפורטת ברשת על הפרעה זו. כל טוב דר' גיורא הידש