מה עושים עם בן זוג דכאוני?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/03/2007 | 20:00 | מאת: ש.

נראה לי כי בן זוגי בדיכאון - מזה כחודשיים הוא לא מוצא סיבה לקום בבוקר למרות שאנחנו עומדים לפני חתונה והוא מחליף עבודה, שום דבר לא מרגש אותו והוא לא מצליח להנות מדברים שבעבר היו מהנים עבורו. הוא יושב בבית אחרי העבודה עם פרצוף חמוץ ונאנח כל הזמן... ירד לו התאבון ,ירד לו החשק המיני וכשאני שואלת אותו מה בא לו לעשות הוא אומר בא לי למות....נמאס לי מהחיים האלו...ועוד כל מיני משפטים מדאיגים. העלתי בפניו את האפשרות כי הוא במצב דכאוני ואין ביכולתי לעזור לו, וכי אני חושבת שהוא צריך לקבל עזרה מקצועית ורפואית אך הוא לא מוכן לשמוע על כך.. אך אוכל לעזור לו להבין ולגשת לקבל עזרה?

18/03/2007 | 15:16 | מאת: ליאור

אני לא רופא, ולא פסיכולוג - רק להבהיר. דבר ראשון חשוב לאבחן אם יש סיבה שבגללה הוא נכנס לדיכאון... לא פרטת אם שאלת אותו ואני מניח ששאלת אותו למה הוא בדיכאון - אז מה הוא ענה? בנוסף צריך לדעת האם יש לו עבר של דיכאונות - האם הוא טיפוס כזה ואז יכול להיות שמדובר במשהו קליני אם לא יכול להיות שזו רק תקופה , יכול להיות שזה לחץ לפני החתונה, יכול להיות שזה בעיות עם מציאת עבודה , משבר רוחני ועוד... את חייבת לנסות להתחבר לרגשות שלו עכשיו, להבין מה מקור המשבר שעובר עליו. הייתי יכול להגיד לך שפסיכולוג יכול להתאים פה או שתרופות יכולות להתאים פה - אבל לפי דעתי קשה לאבחן את המצב בצורה מספיק טובה ממה שכתבת...

18/03/2007 | 19:54 | מאת: אמא רחוקה

אין נביא בעירו. כך אמרו מזמן, תנסי לדבר עם חבר קרוב שלו , לראות אם הוא מספר משהוא לחבר, או אם החבר גם מרגיש בשינוי ,ותבקשי בעדינות שינסו החברים לשכנע. אולי הוא הלחץ מהחתונה ?????

19/03/2007 | 23:21 | מאת:

לש. תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם מזל טוב דר' גיורא הידש