כאבים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/03/2007 | 17:36 | מאת: גלית

שלום! אני סובלת מכאבים בגוף. בעבר היה לי מצב דומה ונאמר לי אחרי בדיקות מאוד מקיפות ומרובות מדי שהכאבים הם פסיכוסומטים וטופלתי בציפרמיל וזה עזר. הפסקתי טיפול תרופתי והיה כמה שנים שקט. כעט חצי שנה לאחר לידה המצב חזר. (גם אז התחיל כחצי שנה לאחר לידה) אך זכורות לי גם התקפות כאלה מהילדות. כרגע אני שוב מפחדת שהכאבים נובעים מאיזה מחלה מסוכנת שמקננת בי ואני רוצה לחזור לכדורים. רפא המשפחה לא רוצה לרשום לי ואני חייבת ללכת לפסיכיאטר כדי לקבל מרשם. שאלתי היא האם בעיה של פחד ממחלות עד כדי התקפי חרדה וכאבים נודדים בגוף יכולה להפתר גם אצל פסיכולוג קליני או שחייבים פסיכיאטר (בנוסף לטיפול תרופתי), ואם אני בינכה חייבת לקבל מרשם אז האם אפשר גם שיחת אצל הפסיכיאטר? בנוסף אם אני הולכת לפסיכיאטר של מכבי איפה זה נרשם והאם יכול לפגוע בי בעתיד (שהייתי אצל פסיכיאטר) למשל בגירושים או רשיון נהיגה וכו'? תודה גלית

17/03/2007 | 18:45 | מאת: דור

שלום רב טיפול שנחשב יעיל נגד חרדה הוא טיפול CBT (קוגנטיבי התנהגותי) אשר ניתן ע"י מטפל (פסיכולוג/עו"ס/פסיכיאטר) שמומחים לנושא ו/או טיפול תרופתי אשר ניתן ע"י רופא פסיכיאטרי. שילוב של שני הטיפולים במקביל יעיל יותר מאשר כ"א מהם בנפרד. אבחנה של הפרעת חרדה (להבדיל ממחלות נפש) לא יכולה לפגוע בך משום בחינה- לא ברשיון נהיגה, לא בגירושין ולא בשום דבר אחר. כלומר עצם הביקור אצל פסיכיאטר או פסיכולוג לא מגביל אלא האבחנות שלהם. בברכה

18/03/2007 | 14:45 | מאת: אלון

אני נכה עבודה וניפגעתי בראש לפני 10 שנים כל התקופה הזו יש לי כאבים פיזים ועד היום אומרים לי שהכול נפשי

19/03/2007 | 23:07 | מאת:

לגלית תודה למשיבים, ביקור אצל פסיכיאטר בקופת החולים נרשם בתיק האישי, כל טוב דר' גיורא הידש