מאניות וליתיום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/03/2007 | 19:34 | מאת: שיבא

לדור ולהידש שלום- ולכולכם-- אני אחרי כמה חודשים טובים של התקף מאני שלא רצה לעזוב אותי. הרופא הפרטי שלי איזן אותי באמצעות ליתיום ורספרידל. שאלותיי: 1. אין לי דיכאונות רק מאניות, לעיתים המניות שלי מעורבבות בדכאון וכאב, ואף בכי, אבל דיכאון נקי,אין לי. אז איזה מניה דפרסיה זו, כשאין פה דיכאון נקי??? 2. הליתיום גורם לי להיות פחות מאנית. אני מתחילה להפליג במניה, אבל היא נעצרת לי די מהר. זה מעולה. איך זה קורה מבחינה רפואית- ביולוגית? מה יש בליתיום שקוטע לי מאניות באיבן? תודה על הפורום המקסים הזה, ד"ר הידש ולך, דור, תודה על התשובות החכמות שלך- תמיד. אנחנו מאוד אוהבים אותך בפורום. אל תקשיב ל"קולות הרעים" שלפעמים תוקפים אותך. אבל.... גם לטעמי אתה צריך זהירות והסתייגויות בתשובותייך, למרות שאתה איש טוב, עם רצון לעזור. אשמח לתשובותיכם. שיבא. יורד בתל אביב גשם וממטרים.... ואצלכם???

19/03/2007 | 22:57 | מאת:

לשיבא לא שכיח אבל ישנם מצבים של מאניה בלבד (כמו שיש דיכאון בלבד בלי מאניה, אבל מאניה בלבד יותר נדיר), במקרה של מאניה בלבד גם אז ההגדרה היא הפרעה דו-קוטבית. המנגנון של ליטיום מסובך ועדיין לא מספיק ברור. ההסבר הביולוגי חורג מתחום הפורום. כל טוב דר' גיורא הידש