אחי ורספירדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/03/2007 | 23:40 | מאת: אור

יש לי אח אוטיסט בן 14 וחצי שלוקח רספירדל כבר הרבה שנים. עד לפני חצי שנה הוא היה במינון של חצי כדור ביום (פעמיים רבע כדור, בוקר וערב) ועכשיו בעקבות התקפי אלימות הוא עלה לארבעה כדורים (כדור אחד ארבע פעמים ביום, במעקב של פסיכיאטרית). השאלה שלי היא בשביל מה באמת הרספירדל ומה התופעות לוואי שלו? כי אותו אני לא כל כך יכול לשאול. תודה רבה

16/03/2007 | 00:54 | מאת: דור

שלום רב אצל ילדים הריספרדל ניתן עפ"י רוב לטיפול בהפרעות התנהגות חמורות- אימפולסיביות, אגרסיביות. כלומר הכדור לא מטפל בבעיה הבסיסית של PDD אלא רק בתופעות ההתנהגותיות הנלוות כמו תוקפנות. אצל ילדים ניתן לעלות עד 3 מ"ג ליום. אצל מבוגרים עד 6 מ"ג ליום. ארבע כדורים ליום הוא מינון מאד גבוה לילד בן 14. תופעות לוואי כוללות עייפות, השמנה, תנועות לא רצוניות, קשיון שרירים, צמיחת שדיים אצל בנים ועוד. בברכה

16/03/2007 | 19:49 | מאת: שיבא

היי, תוסיף לרשימה של דור, גם תחושה של רובוטיות תחושה שיצקו לך מלט למוח הקלה זמנית בקשיון התנועות עייפות דור, צודק.