לד"ר הידש - מה לעשות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/03/2007 | 21:57 | מאת: מישהי

למרות שהפסיכולוגית והפסיכיאטר שלי אומרים שתרופות ישנו את חיי לטובה,בעיקבות הOCD,ושהן הכרחיות עבורי,עדיין יש לי פחד גדול מהם,שאיני יודעת איך לגבור עליו? פחד הן ממה שקרה לי בעבר עקב התרופות ופחד בעיקר מהשמנה,כיוון שבחודשיים-שלושה האחרונים הורדתי במשקל ואיני רוצה להעלותו שוב,וזה מפחיד אותי מאוד. מה לעשות - לדעתך? האם התרופות כ"כ הכרחיות להקלת הסבל ב-OCD ? למה טיפול התנהגותי-קוגנטיבי לבד,אינו מספיק? בתודה מראש, מישהי

16/03/2007 | 12:50 | מאת: דור

שלום רב 1. חולים ב-OCD לעיתים מתנגדים לטיפול תרופתי כי משמעות הדבר וויתור על שליטה. כביכול במקום שהשליטה תהיה אצלך היא עוברת לכדורים. הרצון להיות כל הזמן בשליטה זה חלק מה-OCD. 2. התרופה המומלצת נגד OCD היא פרוזק. פרוזק גורם לירידה במשקל. נדיר שפרוזק יגרום לעליה במשקל. 3. התרופות אינן חובה אם את מסוגלת לעמוד בדרישות של טיפול התנהגותי-קוגנטיבי (CBT) אינטנסיבי ומותאם ל-OCD מבחינת החשיפה לחרדה ועמידה במטלות. מדובר בטיפול קשה ואינטנסיבי ועוד יותר קשה אם את בלי תרופות. לעיתים יש צורך להחליף מטפל בשביל שהטיפול יהיה יותר יעיל. לכן- אם ה-CBT הנוכחי לא מספיק יעיל אז נותר להוסיף תרופות או להחליף מטפל, כמובן מישהו שהוא מומחה בתחום ואין הרבה כאלה. 4. באופן כללי ועפ"י הספרות המקצועית, שילוב של תרופות עם CBT הוא הטיפול המלא ונותן את התוצאות הכי טובות מאשר כ"א מהם בנפרד. בברכה

17/03/2007 | 17:37 | מאת: מישהי

דור שלום, יש אמת בדברייך לגבי הרצון להיול בשליטה בOCD ,למרות שאיני יודעת עד כמה זה נכון לגבי הטיפול התרופתי-לפחות לגביי-שאצלי יש סוגיות נוספות-חוץ משליטה-'שעומדות על הפרק'. לגבי 'פרוזק' - בחיים לא אסכים ליטול תרופה זו,במיוחד אחרי ששמעתי,קראתי וראיתי תוכניות טלויזיה - את כל תופעות-הלוואי המסוכנות מאוד שתרופה זו יכולה לגרום,חוץ מזה שהפסיכיאטר שלי דווקא חושב כעת על תרופה אחרת - "אנאפראניל". ודרך-אגב הייתי בטיפול אצל מומחה בתחום זה,מטפל מעולה,אך מסיבות מסויימות (כספיות בעיקר,אך לא רק) נאלצתי להפסיק את הטיפול,וכעת התחלתי טיפול אחר(זול יותר)-מאותו סוג,גם עם מטפלת נהדרת,אך היא בעד הטיפול התרופתי.{המטפל הקודם היה נגד טיפול תרופתי}.