הפסקת טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/03/2007 | 20:26 | מאת: שירה

אושפזתי במשך 3 שבועות בבי"ח פסיכיאטרי מזרע ב15.4.2006 הומלץ ע" רופאים ממזרע לשתות את כדורי הזיפרקסה שנה שלמה ועוד מעט התאריך קרב אך הפסיכאטרית שלי טוענת שלא נכון וצריך להמשיך אני מבחינתיח סובלת מלקיחת הכדור קשה לי להתרכז וללמוד ואני מתה להפסיק אותו הפסיכאטרית מוכנה לעשות ניסוי של הפסקה אך טוענת שמהר מאוד נחזור לכדור מה עליי לעישות? אני נואשת .

17/03/2007 | 20:46 | מאת: אימא של

לדעתי תמשיכי עם הכדורים.הקביעה של שנה היא מינימלית,אבל הרבה פעמים זה לוקח יותר זמן,ובסך הכל זה מאד אינדוידואלי.עדיף להמשיך לאורך זמן עם המינון המינימלי הדרוש ,מאשר להפסיק ואז אחרי זמן מה לחזור למינון גבוה.למען שיקומך ,לשמירה על כמה שיותר חיים נורמליים ורגועים שיאפשרו לך עשייה והתקדמות,תמשיכי בינתיים לקחת.לאט לאט תרדי במינון ואולי תגיעי להפסקת התרופה.זה כמובן תלוי במה שיש לך ומה היא האבחנה.

18/03/2007 | 18:26 | מאת:

לשירה תודה לאימה של.., ההמלצה של הפסיכיאטרים במזרע נתנה לפני כשנה, הפסיכיאטרית שלך מכירה אותך כיום ולכן דעתה חשובה. יחד עם זאת את רוצה להיות בטוחה שאת באמת צריכה את התרופה לפרק זמן נוסף ובשאלה כל כך חשובה אפשר להתייעץ עם רופא בכיר נוסף ואז או שהוא ימליץ להפסיק או שתהיי משוכנעת בנחיצות הטיפול. כמובן שאם לזיפרקסה ישנן תופעות לוואי שמפריעות לך אפשר לשקול את החלפתה לתרופה אחרת מאותה המשפחה שתעשה את ההשפעה החיובית ללא תופעות לוואי. כל טוב דר' גיורא הידש