ציפרלקס- הפסקת השפעה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/03/2007 | 23:03 | מאת: עליזה

שלום דקטור,אני לוקחת כשלוש וחצי שנים כדור ציפראלקס 10מג'עד 20מג' ביום עם השפעה טובה.לאחרונה חשתי עייפות ורצון לישון אחרי לקיחת כדור זה ,גם במינון נמוך של 5-10מג' ליום התופעה לא פחתה. אם לקחתי את הכדור אני זקוקה לשינה, [בדיקות גופניות יצאו תקינות],שאלתי : האם עם הזמן[לאחר 3 שנים ויותר]פוחתת/משתנה השפעת התרופה ,איך זה משפיע על הגוף.?אני מרגישה בדכ'טוב אבל מאוד חוששת להיות ללא התרופה. האם ישנה תרופה אחרת במקום הציפרלקס ,שגם יקרה נורא.תודה לתשובתך היקרה לבריאותי.

16/03/2007 | 00:53 | מאת:

לעליזה אכן אין תופעות חדשות וחידושים עם הציפרלקס אחרי שלוש שנים, כך שהדברים נראים מעט לא מתאימים. הציפרלקס היא אחת משש תרופות מאותה הקבוצה, כך שבהחלט ישנן תרופות דומות מאוד שעשויות להחליף את הציפרלקס. כל טוב דר' גיורא הידש