ויאפקס XR/ונלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/03/2007 | 21:59 | מאת: מתן

שלום אני יודע שמדובר בתרופות דומות מאוד בעלות חומר פעיל זהה אבל בכל זאת מה עדיף לחרדה חברתית,ונלה או ויאפקס XR?האם הויאפקס באופן כללי טוב יותר כי הוא בשחרור מושהה וזה טוב יותר מאשר ונלה אותה נוטלים כמה פעמים ביום? האם במידה ולא הייתה הטבה עם ונלה יש בכלל סיכוי שויאפקס XR כן ישפיע לטובה?

13/03/2007 | 23:33 | מאת: דור

שלום רב אפקסור=ויפאקס=ונלה רגיל רשום ומאושר ע"י ה-FDA לדיכאון בלבד בעוד שאפקסור=ויפאקס XR רשום ומאושר גם לחרדה מוכללת=GAD ולחרדה חברתית=SAD. ולכן התשובה היא חיובית- ייתכן שאפקסור XR יעזור לך נגד חרדה חברתית גם אם אפקסור רגיל לא הועיל. כמו כן, קיימת אפשרות לעלות ל-225 מ"ג ליום, שהוא המינון המקסימלי המומלץ של תרופה זאת. אחרי שהגעת למינון המקסימלי הנ"ל יש להמתין חודשיים לפחות בשביל להגיע למסקנה סופית. בברכה

16/03/2007 | 00:17 | מאת:

למתן תודה לדור ואני מצטרף לדבריו כל טוב דר' גיורא הידש