צריך עזרה ...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/03/2007 | 19:32 | מאת: winner

המצב היה כך היה : בגיל 12 (כיום אני בן 22) קיבלתי סוכרת נעורים ויחד עם הסוכרת קיבלתי עוד משהו שמתבטא ב: כאבים בכפות רגלים (עד קושי בהליכה),בעיות עיכול ( קושי בליעה ,נפיחות),כאבי גב, בעיות ריכוז ועיפות .כל התסמינים התחזקו מאוד עם השנים עד שהיום אני לא מצליח לתפקד. רק בגיל 21 התחלתי להיבדק ולא נמצא שום דבר חוץ מכולסטרול גבוהה (tc-308,ldl-222,hdl-65 ,tri-94) ומעבר מזון מהיר במעי בבדיקט רנטגן . הגסטרולוג איבחן : somatization disorder לאחר שאיבחן מעי רגיז. הבעיות האחרונות לא נותנות לי מנוח ? בגלל האבחנה וגם לפניה התיחסו אלי כגון מישהו שממציא את הבעיות שלו. אבל אני מרגיש כאב . מה משמעמם לי ? :( ולכן סירבתי לקבל טיפול מפסכיאטר אנטיפת שניסה לדחוף לי תרופות. רציתי לשאול מה הפתרונות התרופתים למצבי ? ואם המצב(כפי שתיארתי) הוא בר טיפול ?

14/03/2007 | 08:39 | מאת: דו?רו?ן

לעיתים מקבלים תרופות "פסיכיאטריות" לטיפול בכאבים וגם למעי רגיז, לא בגל שמשעמם לך בחיים אלא כי הם עוזרות לאיכות חיים יותר טובה ,וזה שאתה לוקח אותם לא אומר שאתה "ממציא " את המחלה או מתחזה יש לך בעיה אמיתית והטיפול שהפסיכיאטריה מציעה יכול לעזור להפחית את הכאב והסבל ,כך שיש לך את כל הלגיטימציה לנצל את הרפואה המודרנית ללא כל חשש כפי שאתה עושה עם איזון הסכרת(כדורים או זריקות), בנוסף כדאי לך לדאוג לדיאטה שמתאימה לך להורדת רמת השומנים ושמירה על רמת סוכר יציבה וכמובן פעילות גופנית (הליכה שחיה וכו') כמה פעמים בשבוע למשך שעה.

15/03/2007 | 22:32 | מאת:

למנצח תודה לדורון ואני מצטרף לדבריו כל טוב דר' גיורא הידש