שיגעון של כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/03/2007 | 15:40 | מאת: a

שלום אני לוקחת לוריוון כדור 1 ביום ופאקסט 40 מל' ליום כבר שנתיים לפחות אם לא יותר,מכיוון שהוציאו את הסרוקסט מסל התרופות בכללית. עכשיו הציאו לי את "המקורי" (סרוקסט). אני הרגשתי איתו הרבה יותר טוב מאשר הפאקסט למרות שאף אחד לא הבין את זה. אבל אני יודעת. הפאקסט מנפח לי את הבטן וגורם לכאבי בטן כי הרופאים לא מצאו משהו אחר אז זאת מסקנתי, אולי אני טועה? ממש לא יודעת כבר. רק שעם הסרוקסט היה לי טוב יותר. השאלה היא האם אתה יודע אם הסרוקסט באמת חזר? האם הוא ישאר ולא יעזוב יותר, כדי לדעת האם כדאי לי לשוב לסרוקסט?(כדי שאני לא יחליף סתם כל רגע, שלא ישגעו אותי!). אם כן, אז איך אני מחליפה בין שני הכדורים? תודה מראש

14/03/2007 | 18:16 | מאת: שירלי

גם אני לקחתי בהתחלה סרוקסט, ואח"כ עברתי לפאקסט מאותם נסיבות שאין יותר את סרוקסט בסל התרופות. בשנתיים באחרונות אני סובלת מכאבי בטן תמידים, ונפיחות בבטן. רק עכשיו כשקראתי את השאלה שלך, נוכחתי להוודע לאותם התסמינים שקיימים אצלך, ובעצם קיימים גם אצלי. במשך חודש מסוים לקחתי סרוקסט כי היה לרוקחת וחשתי שיפור בכאב בטן. יכול להיות שבאמת הפקסט גורם לכאבי בטן ולכן עדיף להשתמש בסרוקט???

15/03/2007 | 22:11 | מאת:

שלום, תודה לשירלי, אכן על הנייר ובמשרד הבריאות מדובר באותו הכדור, אבל באופן מעשי מדובר על שני בתי חרושת שונים ולכן יש מי שמרגיש בהבדל. קופות החולים קונים פעם סרוקסט ופעם פקסט (ויש עוד סוג פרוקסטין) לפי המחיר ולא לפי האנשים. כך שישנן שתי אפשרויות הרופא המטפל יכול לרשום סרוקסט ולבקש שיתנו לך רק את המקורי, אבל הם לא תמיד מוכנים. האפשרות השניה היא לרכוש באופן פרטי, כמובן שיש לזה מחיר אבל לפעמים אין ברירה. כל טוב דר' גיורא הידש