ריספרדל והשמנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/03/2007 | 14:39 | מאת: שיר

שלום רב. כתוצאה מדיכאון וocd עמידים לתרופות שנמשכים כ17 שנים קיבלתי בנוסף ל375 מ"ג אפקסור, 200 מג" טופמקס, 40 מ"ג פריזמה ושני סטילנוקס גם 2 מ"ג ריספרדל קוויקלט. הרופא אומנם העדיף לתת לי גאודון כתוצאה מהרקע הבולמי שלי אך כיוון שהתרופה יקרה מאד ובנוסף לטופמקס ההוצאה שלה בלתי אפשרית מבחינתי הוחלט על ריספרדל. אני פשוט לא מסוגלת לנטול את הריספרדל מפחד שאשמין (את הזיפרקסה פסלתי על רקע זה מראש) גם כך אני בתקופה רעה מבחינת הבולמוסים והטופמקס לא כל כך מסייע בכך. האם ההשמנה כתוצאה מריספרדל מחוייבת המציאות? האם אף קופה לא מסבסדת את הגאודון? אולי זה נשמע שיטחי אבל אני במילכוד רציני כאן ואשמח לתשובה. תודה

13/03/2007 | 15:00 | מאת: דור

שלום רב 1. אם הטופמקס לא מסייע אז כדאי להוריד אותו. 2. במקום ריספרדל 2 מ"ג ניתן לתת לך הלידול 5 מ"ג. דווקא התרופות האנטיפסיכוטיות מהדור החדש גורמות להשמנה (אצל הנוטים לכך) הרבה יותר מאלה של הדור הישן. החשש שלך בהחלט במקום. בברכה

13/03/2007 | 19:29 | מאת: תמרה

הריספרדל מעוררת תיאבון אבל הטופמקס מפחיתה תיאבון.מהניסיון שלי,2 מ"ג ריספרדל זה לא הרבה ואפשר לשלוט בהשמנה ע"י מודעות למה שאוכלים ופעילות גופנית.זה לא שהריספרדל משמינה אוטומטית ללא שליטה.

13/03/2007 | 21:29 | מאת: amir

מינסיון שלי הגאודון גם משמין ודרך אגב את יכולה לקבל טופמקס מסובסד בקופ"ח מכבי

14/03/2007 | 13:49 | מאת: שלומית

שיר, אני לקחתי זיפרקסה והשמנתי 20 קילו תוך שנה בלי בעיית בולמיה. הוא פשוט עשה לי תיאבון יתר בצורה בלתי נתפסת. מצד שני, הוא מאוד מרגיע. הריספרדל לא עשה לי בכלל בעיות בתיאבון, אבל השפיע מבחינת עצירות ופתרתי את זה עם שזיפים מיובשים. היו לי בעיות איתו של רעד ואי שקט ולכן עברתי לזיפרקסה (בעיות כאלה לא הופיעו בכלל עם הזיפרקסה.) הגאודון היה מבחינתי הכי סביר, למרות שגם איתו היו לי בעיות של רעד. לקחתי אותו כשנמאס לי להשמין מהזיפרקסה, אבל הוא באמת לא עשה את אותו אפקט מרגיע שגם עוזר באו-סי-די. הייתי איתו המון זמן. כיום אני לא צריכה יותר אנטי פסיכוטיים, ואם אני בחרדה אני לוקחת זיפרקסה באופן זמני, משמינה ואחר כך חוזרת לעצמי ולטיפול הקבוע. מצד שני הכרתי מישהו שניסה גאודון והאי שקט היה בלתי נסבל, ועם הריספרדל שאותי שיגע היה לו פחות רעידות. המסקנה היא שאין מה לפסול כדור שלא ניסית רק כי נראה לך שתשמיני. על כל אחד כדורים משפיעים אחרת, זה גם עניין של מינונים ותקופות שלך עצמך. חוץ מהזיפרקסה שהוא ממש משמין,ואני לא מכירה אף אחד שלא השמין ממנו, הכדורים האחרים ממש לא בהכרח יגרמו לך דוקא לזה. ולגבי המחיר, אני שילמתי על הגאודון בערך 140 שקלים לחודש במכבי אחרי סבסוד, שזה די המחירים של כל הדור החדש הזה. מהדור הישן ניסיתי פרפנאן וזה גם היה סביר. אבל זה ממש אישי. הדבר החשוב הוא למצוא משהו סביר, לא לצפות למשהו שיציל אותך ויהיה מושלם, ולהסכים לשלם לפעמים מחיר של להשמין באופן זמני, למען השפיות... תרגישי טוב שלומית

15/03/2007 | 22:05 | מאת:

לשיר תודה למשיבים ואנימצטרף לדבריהם, הרספרידל עלול לגרום לעליה במשקל אבל לא אצל כל אחד והשכיחות של תופעת לוואי זו די נמוכה, אבל התופעה קיימת. אני חושב שהגאודון נמצא בסל של מכבי וכדאי לברר. כל טוב דר' גיורא הידש