האם התרופות יכולים לעשות את כל העבודה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/03/2007 | 23:23 | מאת: אורלי

לאחר שנתקלתי היום בפורום בו מכפשים מטפלים וטיפול דינמי הייתי רוצה לדעת את דעתכם (במיוחד את דעתך,ד"ר,כפסיכיאטר). האם לפי דעתכם טיפול תרופתי בלבד מספיק כדי להלחם בהתמודדות עם מחלות נפש? אני כבר לא יודעת מה לחשוב... אור

13/03/2007 | 00:09 | מאת: מירי 2

לדעתי האישית לא ומנסיוני כדאי לשלב תרופות עם פסיכותרפיה, הטיפולים משלימים ותומכים זה בזה. מירי

13/03/2007 | 08:24 | מאת: מירי 1

התרופות נותנות את האפשרות לטפל בדרך לא תרופתית.בלי התרופות לפעמים , במקרים מסויימים , אין מה לדבר עם הבן אדם,ובמקרים קלים יותר התרופות מאפשרות טיפול לא תרופתי מהיר ומוצלח יותר.מנסיוני האישי,הרבה התנהגויות שנראו לי כחלק מאישיות או כחלק מאופי והרגלים,התבררו כנובעות ממצב "כימי" שהתרופות "תיקנו" ואז אפשר היה להתחיל בשיחות ותמיכה אחרת,שגם היא מאד חשובה.

13/03/2007 | 14:51 | מאת: דור

שלום רב בתחום מחלות הנפש (במשמעות המקובלת של המושג) אין כיום לפסיכולוגיה כמעט מה להציע ולכן הטיפולים הם כמעט לחלוטין תרופתיים. לעיתים פסיכולוג יכול לעזור בתמיכה או הדרכה אבל בוודאי לא טיפול דינמי אשר נחשב למסוכן במקרה של מחלות נפש פסיכוטיות. בברכה

13/03/2007 | 18:17 | מאת: אורלי

ידוע לי שהנט מקום חופשי ללא הגבלות. אבל די נבהלתי ובסוף התרגזתי לקבל ישר למייל פירסום (ברור שהם קראו אותי פה) של אנשים שמתחבאים מאחורי חומר תעלומה מסוכן. באתי לכאן לקבל יעוץ מאנשים טובים,מתמודדים ומהרופא, דווקא לאחר שניתקלתי במקום אחר במסע ההפחדה נגד טיפול פסיכולוגי.בשביל מה לשלוח לי עכשיו מייל מפחיד כזה נגד טיפול ותרופות פסיכיאטריות? תאמינו לי...מספיק קשה לי גם ככה. אני גם ככה כבר לא יודעת איך לעזור לעצמי. אורלי

14/03/2007 | 01:11 | מאת:

לאורלי טיפול תרופתי בודאי שלא מספיק לבדו לא בהפרעות קלות (דיכאון וחרדה) ולא בהפרעות הפסיכיאטריות הקשות יותר (סכיזופרניה, הפרעה ביפולרית). אבל פרט לטיפול פסיכולוגי דינאמי ישנם טיפולים רבים ושונים שעשויים לעזור וצריך להתאים לכל אחד לפי הגורם אשר גורם למתח ואי איזון נפשי. לעתים מדובר על קשיים משפחתיים ואז מדובר על טיפול זוגי/משפחתי, לעתים במיוחד במחלות הפסיכיאטריות הקשות יש צורך בשיקום- שיקום חברתי, תעסוקתי, וכך הלאה. לעתים דווקא טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי/התנהגותי חשוב. כך שישנם רבדים רבים לאדם ובנוסף לחלק הביולוגי-תרופתי, צריך לראות את המצב המשפחתי, חברתי, תעסוקתי, ופעילות בשעות הפנאי. כל טוב דר' גיורא הידש