מה ההבדל בעצם ...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/03/2007 | 06:45 | מאת: אורית

בין סיכיזאקטיב לסכיזופרניה ?

13/03/2007 | 04:58 | מאת: תמימי

סכיזואפקטיב זה סוג של סכיזופרניה, אומרים ברמה יותר גבוהה של תפקוד, עם מרכיבים רגשיים. ככה כתוב בתנ"ך הDSM. כמובן שאין מחלה בלי אדם, ומה שחשוב זה האדם ורוחו ונפשו... ולא התיוג שלו. תרגישי טוב תמי.

14/03/2007 | 00:56 | מאת:

לאורית תודה לתמי ותמיד האדם חשוב יותר. בכל אופן בסכיזואפקטיב ישנו מרכיב רגשי של דיכאון או פעילות יתר בנוסף לסמנים של סכיזופרניה - שהם קלים יותר מאשר בסכיזופרניה בלבד. סכיזואפקטיב זו צורת ביניים בין אפקטיב-רגשי ובין סכיזופרניה. לכן יש את הסמנים של שניהם בצורה קלה יותר. כל טוב דר' גיורא הידש