הפסיכיאטרית אומרת לי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/03/2007 | 03:39 | מאת: רואי

לקחת פרפנן 8 מ"ג. לאחר 3 שנים של תרופות נגד דיכאון. היא אומרת שיש לי סממנים פסיכוטיים. נטיה לפסיכוזה. אכן קרה לי משהו בחצי שנה האחרונה.מעבר לדיכאון הרגיל. יש לי ירידה קוגנטיבית. ירידה בזיכרון. ירידה ביכולת ריכוז וחשיבה. חרדות שלא היו. קהות חושים ורגשות. ירידת חשק מיני. 3 שאלות א. האם תסמינים חדשים כאלו מעידים רק על משהו פסיכוטי או שיש עוד משהו המלווה בתסמינים אלו. ב. נניח ואני לוקח פרפנן, ונניח באמת שיש לי תסמינים פסיכוטיים. האם הוא אמור להחזיר לי את הרגשות? את התשוקות? את היכולת הקוגנטיבית? את הזכרון? את הריכוז? להוריד את החרדות? מה מדברים אלו הוא אמור לעשות? ג.האם לפעמים מביאים יחד עם SSRI/NRI תרופה נגד פסיכוזה כי הם יכולות לעשות פסיכוזה?

12/03/2007 | 12:44 | מאת: דור

שלום רב התאמה של טיפול תרופתי דורשת בדיקה פנים אל פנים עם פסיכיאטר. באופן כללי ניתן לומר שמהודעתך לא ברור מדוע את צריכה פרפנן. פרפנן היא אכן תרופה אנטיפסיכוטית לטיפול בהפרעות פסיכוטיות. הפרפנן יכול להוריד (!!) את התפקוד הקוגנטיבי ולגרום לכהות חושים. הדבר החשוב הוא שלא נותנים פרפנן בגלל "נטיה לפסיכוזה" אלא אם קיימת פסיכוזה בפועל. אם אין פסיכוזה אז אין הצדקה לטיפול אנטיפסיכוטי. בברכה

12/03/2007 | 22:04 | מאת: גון

התופעות שציינת : ירידה מבחינה קוגנטיבית, ירידה בזיכרון, ירידה ביכולת ריכוז וחשיבה, ירידה בתפקוד המיני, - ייתכן מאד ואלו תופעות של השפעת הכדורים נגד דכאון אחרי תקופה ארוכה של שימוש בהם (למחקר הרפואי לוקח שנים רבות לאסוף עדויות של משתמשי התרופות ולהגיע לסיכומים של תוצאות מחקר) אני קיבלתי פרוזאק ופאקסט לסירוגין (20 מ"ג ביום במשך יותר מ 10 שנים) וגם כן מתמודדת עם התופעות האלו. אבל לעומת הדכאון זה לא נורא, מלבד התיסכול הגדול, כמובן.(למשל, לקח לי כמעט שעה שלימה לנסח את מה שכתבתי כאן).

14/03/2007 | 00:53 | מאת:

לרואי לפי מה שכתבת דברי הרופאה הגיוניים וכנראה נכונים, אם ישנם סמנים לפסיכוזה אז מקובל לתת טיפול נוגד פסיכוזה גם להבראה וגם למנוע החמרה ופסיכוזה חריפה. התרופות נוגדות הדיכאון עלולות לגרום לפעילות יתר-מאניה, שגם היא מצב פסיכוטי. כל טוב דר' גיורא הידש