דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/03/2007 | 20:56 | מאת: נ

לדר' הידש שלום רב אני נמצאת בדיכאון כבר 4.5 שנים קיבלתי מירו, ציפרמיל, ציפרלקס, סרוקסט, אפקסור, איקסל, וגם טגרטול, למיקטל, וליתיום. כרגע אני מקבלת אנפרניל כבר 4 חודשים מתוכם חודש 225 מ"ג כמו כן אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי. אני לא רוצה להתאשפז בבית חולים וגם המטפלת שלי מעודדת אותי לא להתאשפז. הצילו מה עושים??????????? האם יש משהוא שיכול לעזור לי? בתודה מראש נ.

12/03/2007 | 22:24 | מאת: גון

1- מנה יומיומית של קטע מוסיקאלי, כזה שכאשר את שומעת אותו הוא מעורר בך כוח: להאזין באוזניות ובעוצמה חזקה של הווליום, ואם זה עושה לך טוב אז לחזור על השמיעה מספר פעמים ברצף. אם אינך יודעת באיזו מוסיקה לבחור, אז תחפשי, החיפוש ומציאת המוסיקה המחזקת עושה הרגשה טובה מאד. 2- הליכה מרובה מחוץ לבית, או פעילות גופנית יומיומית, יכולים מאד לעזור. חיזקי ואימצי, גון.

12/03/2007 | 23:34 | מאת: מירי 2

היי, גם אני רוצה לומר לך שפעילות אירובית (הליכה או ריצה) אפשר לשלב עם התעמלות יומיומית מאד עוזרים, ואפילו עוזרים לכדורים להשפיע. כמובן עדיף בחוץ ולא במכון סגור. מוסיקה נשמעת לי רעיון מקסים. ועוד דבר - האם ניסית לקבל טיפול בשיאצו? או בכלל טיפול במגע כלשהו? חשוב שהמטפל יהיה הוליסטי ומקבל, ותרגישי נוח איתו. זה מאד עוזר, מנחם, ופשוט נעים. קצת מגע וחום, ממליצה מאד. אני מאחלת לך להרגיש טוב, אפשר לצאת מהדיכאון, אפשר. מירי

14/03/2007 | 00:37 | מאת:

לנ. תודה למשיבים, נראה שהדברים מורכבים ולא ברור לי מדוע הדיכאון אצלך לא חולף. במקרים מורכבים אני ממליץ להגיע להתייעצות-חוות דעת שניה, אצל אחד הרופאים הבכירים בארץ, להביא לו את כל ההיסטוריה שלך וגם את כל התרופות שנטלת, מתי וכמה זמן כל תרופה, וכיצד היא השפיע עליך עם תופעות הלוואי. המומחה בעל השם עשוי למצוא את הפתרון הנכון. כל טוב דר' גיורא הידש