ריטלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/03/2007 | 15:56 | מאת: אייל

ד"ר הידש שלום האם כשאני מקבל מרשם לריטלין , על צורותיו השונות, ומדובר בנרקוטיקה מדווחים עלי למשרד הבריאות? האם אני צריך לדווח בקשר לרשיון נהיגה שלי? האם אני יכול להמשיך לעשות מילואים? תודה על תשובה אייל

11/03/2007 | 16:55 | מאת: דור

שלום רב ריטלין מוגדר כסם מסוכן ושימוש רפואי בו מוגבל בחוק למצבים מאד מסויימים (ADHD או נרקולפסיה). בוודאי שיש דיווח של בית המרקחת למשרד הבריאות. עם תרופות מסוג כזה יש מעקב (!!) של אגף הרוקחות על כל רופא שרושם ריטלין (שלא חלילה ימכור רצפטים לנרקומנים) אבל גם על הפציינט (שלא ירוץ מרופא לרופא בשביל לאגור כמויות). אני מקווה שהבנת. הדיווח נועד לשמור עליך. מבחינת החוק- אם שוטר עושה לך חיפוש בגוף או במכונית או בבית ומוצא ריטלין ואין לך מרשם להוכיח שהוא נרכש כחוק- דינך כמחזיק סמים מסוכנים. אז הרישום במשרד הבריאות יכול להגן עליך מפני אישום פלילי. כך שהרישום המדוקדק והמעקב באגף הרוקחות במשרד הבריאות נועד להגן עליך. אין קשר לרשיון נהיגה או למילואים. בברכה

13/03/2007 | 23:39 | מאת:

לאייל הרישום קיים אבל מבחינתך אין לכך משמעות מעשית ומשרד הבריאות לא עושה דבר עם הרישומים של מרשמי הריטלין. כך שמהבחינה הזו אתה יכול להיות שקט. מבחינת הנהיגה, עליך לדווח למשרד הרישוי על כל שינוי במצב הבריאותי, הגישה באופן כללי היא שאתה נהג טוב יותר עם ריטלין ומרוכז יותר מאשר אדם עם הפרעת קשב שאינו נוטל ריטלין. גם לצבא אפשר לדווח, כאן הדברים פחות מוגדרים, יתכן שיתאימו לך פרופיל מתאים בגלל הפרעת הקשב, אבל הסעיפים הצבאיים כאן מאוד קשיחים כך שסביר שלא יורידו פרופיל. כל טוב דר' גיורא הידש