לוריואן 1 מ"ג מינון וסכנת התמכרות-שאלה אישית.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/03/2007 | 08:33 | מאת: X מהצפון

אני בן 60 סובל ממצבי חרדה לא קיצוניים אך משתנים ברמתם המפריעים לי מאוד ברמה האישית הפנימית אך לא ברמה התיפקודית- עבודה וכד'. רופא המשפחה נותן לי בחדשים האחרונים LORIVAN 1 מ"ג.(וזה טוב מאוד) בהתחלה נטלתי כדור אחד כל יומיים שלושה וכעת אני מוצא את עצמי נוטל 2 כדורים ביומיים שלושה כי כמוות של שני כדורים משפיעה עלי הרבה יותר טוב ולטווח של יומיים לפחות. את המנה האחרונה של 30 כדורים נטלתי בתקופה של 40 יום. האם זה בסדר מבחינת סכנת התמכרות, והאם מנה של שני כדורים יום יום גם היא עדיין סבירה לעינין סכנת ההתמכרות? או שכדאי ללכת לכיוון תרופתי אחר? (למרות שאני מעדיף להשאר עם הלוריואן) תודה מראש. X מהצפון.

11/03/2007 | 17:19 | מאת: דור

שלום רב הגלישה להתמכרות היא תמיד הדרגתית- מתחילים בפעם בשבוע, ואחרי זמן כשיש משהו מלחיץ לוקחים פעם נוספת, בהדרגה מעלים את התדירות ל- 2-3 בשבוע וכך לאט לאט גולשים במדרון. ההתמכרות מגיעה לאיטה כמו גנב במחתרת. לכן רצוי להמנע ככל שניתן, ולהשתמש בתרופות הרגעה לתקופות קצרות ולעולם לא בקביעות. אם אתה מרגיש שאתה גולש להתמכרות- ע"י העלאת המינון ו/או העלאת תדירות השימוש- אז הסימנים לכך נמצאים כבר אצלך. בברכה

13/03/2007 | 23:23 | מאת:

שלום, קיימת בעיה של התמכרות כפי שדור כתב, אם אתה נוטל את הלוריוון 4-5 פעמים בשבוע אתה מפחית מאוד את הסכנה של התמכרות. הלוריוון הוא טיפול סימפטומטי, כלומר מטפל בחרדות כאשר קיימות אבל לא פותר את הבעיה מהשורש. בקשר לטפול "שורש" או קבוע, צריך לראות את כל התמונה. השאלה העיקרית היא האם החרדות הן משהו תגובתי למתח זמני שיחלוף, או שאתה סובל מחרדות תקופה ארוכה. כדאי להגיע לפסיכיאטר לאבחון ולשקול אתו את האפשרויות הטיפוליות. כל טוב דר' גיורא הידש