דיסטימיה וכדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/03/2007 | 23:52 | מאת: רובין

אני סובלת כבר שנים מדיכאו קל יחסית, ארוך ומתמשך, כפי שהפסיכיאטר שלי קבע - דיסטימיה, אני נמצאת בטיפול כבר שנתיים ניסיתי לקחת ציפרלקס במשך כשנה אבל זה לא עזר לי, עכשיו אני כבר כמעט שנה לוקחת אפקסור xr 75 מ"ג אבל הכדור הזה לא מועיל לי. החלטתי בהסכמת הפסיכיאטר להפסיק את הטיפול התרופתי ואני כבר שבועיים בלי כדורים בכלל, דבר שלא פגע בהרגשתי. ובכל זאת, עדיין לא נרפאתי מהדיכאון המטריד, לדעתך, מה האפשרויות שעומדות לרשותי??

10/03/2007 | 00:59 | מאת: ערן

מינון 75XR הוא מינון נמוך . יש להעלות ל 150 מ"ג . ניתן גם לנסות סימבלטה

10/03/2007 | 13:25 | מאת: דור

שלום רב המינון המלא של אפקסור XR הוא 225 מ"ג ליום. עליך לנסות מינון זה למשך חודשיים לפחות לפני ששוקלים אופציות טיפוליות אחרות. כמובן שניתן לנסות מינון ביניים של 150 מ"ג ליום לפני כן. כמו כן, מומלץ בנוסף טיפול פסיכולוגי בגישה קוגנטיבית-התנהגותית. בברכה

12/03/2007 | 00:14 | מאת:

לרובין תודה למשיבים ואכן ניתן להעלות את מינון האפקסור כי נטלת מינון נמוך. עם זאת דיסטימיה מגיבה לאט לתרופות נוגדות דיכאון וטיפול פסיכולוגי עשוי לעזור יותר. כל טוב דר' גיורא הידש