לכול מי שמשתמש בלפונקס עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/03/2007 | 13:33 | מאת: amir

היי אני סובלת ממחשבות כפיתיותעל דימוי הגוף הרופא שלי הציע לי לקחת לפונקס רציתי לדעת האם הכדור משמין או איזה תופעות לוואי היו לכם

09/03/2007 | 21:29 | מאת: ש

אני לא רופא אבל עד כמה שידוע לי לפונקס ניתן לטיפול בסכיזופרניה ולפחות בתחילת הטיפול יש צורך בהשגחה רפואית צמודה (אשפוז), בגלל תופעות לוואי ובעיות עם הדם. מציע לך להתייעץ עם פסיכיאטר נוסף.

10/03/2007 | 13:19 | מאת: דור

שלום רב עפ"י החוק בארץ ניתן לתת לפונקס אך ורק (!!) לחולים בסכיזופרניה קשה שלא הגיבו לטיפולים תרופתיים אחרים. כלומר אפשר לטפל בך בלפונקס רק אם התופעות שציינת הן חלק מסכיזופרניה שלא הגיבו לטיפול בתרופות אחרות. בתחילת הטיפול יש צורך בבדיקות דם אחת לשבוע ואחרי 16 שבועות אחת לחודש וזאת כי יש סיכון לפגיעה בתמונת הדם שהיא תופעה מסכנת חיים. עפ"י החוק, כל מרשם ללפונקס חייב להיות מלווה במכתב מרופא שמאשר שספירת הדם תקינה. התרופה עשויה לגרום לעליה משמעותית במשקל (בדומה לזיפרקסה) וגם להתפרצות סכרת. לכן יש להקפיד באופן מיוחד על תזונה נכונה ופעילות גופנית קבועה בזמן השימוש בתכשיר. בברכה